Verdens flotteste eksotiske øyer

Den ultimate strandferien får du her.

Maldivene topper listen over de beste eksotiske øyene. Foto: Piotr Bizior/www.bizior.com
Maldivene topper listen over de beste eksotiske øyene. Foto: Piotr Bizior/www.bizior.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er ikke den eneste som drømmer om palmestrender, hengekøye, kritthvit sand og turkisblått vann. Har du tenkt å realisere drømmeferien snart? Lurer du på hvor du skal reise?

Condé Nast Travelers lesere har pekt ut sine øyfavoritter. Kanskje noen av toppøyene på listen frister deg?

Leserne har rangert forskjellige aspekter ved hvert reisemål, og den maksimale poengsummen er 100.

1. Maldivene - 87,5 poeng
De flate øyene midt i Det indiske hav topper altså listen over Condé Nast Travelers øyfavoritter. Ët klassisk bryllupsreisemål, dette. Her er det luksus og late dager som gjelder. Gjennomsnittstemperaturen er 28 grader hele året - både i vannet og på land. Mer info om Maldivene her.

Fra Maui. Palmestrand - ja, solnedgang - ja. Foto: Andre Bogaert
Fra Maui. Palmestrand - ja, solnedgang - ja. Foto: Andre Bogaert Vis mer


2. Maui - 90,1 poeng
Den første av hawaiøyene som kommer med på topp ti listen. Maui er blant annet kjent for hvalsafari, og bilveien Hana highway, som gir flott utsyn over øya. Mer info om Maui her.

3. Kauai - 87,8 poeng
Hawaiis nordligste øy kommer på tredjeplass. Her kan du se Waimea Canyon eller padle i kajakk ned Wailua River, blant annet. Mer info om Kauai her.

Familieferie på Hawaii

4. Bora Bora - 84,9 poeng
Bora Bora ligger i Tahiti, kjent for sin vakre lagune. Også et klassisk bryllupsreisemål. Her kan du snorkle og dykke i det klare vannet, eller søke mer action ved å stå på jetski eller leie en katamaran 8hvis budsjettet holder). Mer info om Bora Bora her.

Undervannsopplevelser står i fokus i Great Barrier Reef. Foto: Frode Klevstul
Undervannsopplevelser står i fokus i Great Barrier Reef. Foto: Frode Klevstul Vis mer


5. Great Barrier Reef - 84 poeng
Australias Great Barrier Reef er drømmedestinasjonen for dykkere. Dette er verdens største korallrev. Det går selvsagt fint an å snorkle her også. Mer info om Great Barrier Reef her.

Bli med på dykketur i Great Barrier Reef

Solnedgang på Bali - et klassisk ferieminne. Foto: Jack Horst
Solnedgang på Bali - et klassisk ferieminne. Foto: Jack Horst Vis mer


5. Bali - 84 poeng
Bali er en av verdens mest populære ferieøyer. Den indonesiske øya kan by på en rik kultur, flotte strender og behagelig klima. I tillegg er det bra å surfe her. les mer i reisereportasjen Drømmeøya Bali. Mer info om Bali her.

7. Moorea - 83,4 poeng
Moorea er i likhet med Bora Bora en av øyene i Tahiti. Her kan du dykke, snorkle, dra på dypvannsfiske eller delfinsafari. Mer info om Moorea

8. Big Island - 83 poeng
Hawaiis hovedøy er også med på listen. (Det er verdt å merke seg at Condé Nast Travelers lesere i hovedsak er amerikanere, noe som forklarer hvorfor så mange av Hawaiis øyer kommer såpass høyt opp.) Big Island er kjent for sine aktive vulkaner, og øya vokser fortsatt. Mer info om Big Island
her.

9. Oahu - 81,7 poeng
Oahu er Hawaiis surfeøy. Her ligger Waikiki Beach, som du sikkert har hørt om før. Honolulu byr på storbyferie med tropisk klima, mens områdene utenfor Hawaiis hovedstad byr på mer avslappende palmestrandferie. Mer info om Oahu her.

Bermuda er kjent for sin rosa sand.    Foto: Phil Kelsch
Bermuda er kjent for sin rosa sand. Foto: Phil Kelsch Vis mer


10. Bermuda - 81,3 poeng
Bermuda er faktisk britisk territorium, men er veldig populær blant amerikanere, da øya ligger i Atlanterhavet utenfor USAs østkyst. Bermuda er kjent for sin lyserosa sand og den historiske byen St. George's. Mer info om Bermuda her.

Se listen over alle toppøyene i Condé Nast Travelers Readers Choice Awards 2009 her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer