Nærmere paradiset er det vanskelig å komme, mener mange som har besøkt Boracay.<br />
Foto: Eriksen
Nærmere paradiset er det vanskelig å komme, mener mange som har besøkt Boracay.
Foto: EriksenVis mer

Verdens fineste strand

Leserne skryter mest av strender i Asia og Australia. Hvor syns du verdens fineste strand ligger?

Hvor ligger den egentlig – verdens beste strand. Selvsagt er det helt umulig å si. Men leserne prøver seg i alle fall med sine favorittkandidater fremmet via innlegg i DinSides Reiseguide.

- Paradiset er funnet!

Flere har besøkt Boracay på Filippinene og roser de fantastiske strendene her opp i skyene.

- Boracay er en flott øy. Den oppfyller alle nordboeres drøm om krystallklart vann, og hvite strender som siktet hvetemel, skriver Hans Petter.

Også Stein skryter av Boracays fineste strand, White Beach. En strand Jostein forteller han vasset i land på fra en filippinsk fiskebåt.

- Den turkise fargen på vannet¸ de blendende hvite strendene og de svaiende palmene. White Beach er en av verdens desidert vakreste strender. Den aller vakreste hvis man skal tro plakatene som er satt opp ved stranden.

Geir forteller i overstrømmende ordelag om denne stranden:

- Etter en kort båttur ble vi båret de siste 20 meter inn på stranden, og i det øyeblikk vi satt bena ned i den hviteste og mest melaktige sand vi har opplevd, skjønte vi at paradis var funnet!

Verdens fineste i Australia

Whitehaven - et must for reisende i Australia, og en av verdens aller flotteste strender.
Foto: Fløgstad Andersen/Hassel-Bergerud
Whitehaven - et must for reisende i Australia, og en av verdens aller flotteste strender.
Foto: Fløgstad Andersen/Hassel-Bergerud Vis mer

Den filippinske herligheten er imidlertid ikke eneste stripe med sand som høster ovasjoner fra DinSides lesere. Merethe kårer ganske ubeskjedent Australias stolthet, Whitehaven, til verdens fineste strand.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Whitehaven Beach tjener sitt navn godt. Dette er pudderstrand så hvit som jeg aldri hadde sett før, og så krystallblått vann at en kunne se bunnen. Stranden er ca. ni km lang. Siden det ikke er noen fastboende her og lite turister, hersker det en nydelig atmosfære. Dette er en strand som gjør inntrykk på en!

Som i akvarium på Maldivene

Det er ikke bare sand som gjelder, når leserne beskriver sin perfekte strand. Også livet under vann er en viktig faktor. Maldivene scorer nok høyt på begge. Aina forteller om sine 14 dager i det romantiske paradiset:

- Jeg med min vannskrekk, hadde gått på svømmekurs i et halvt år før vi reiste. HELDIGVIS! Jeg har reist mye, men aldri har jeg sett et hav så klart og blått. Sandbunnen var som sukker… Vi snorklet hver eneste dag og så utrolig mange forskjellige fisker og skilpadder.

Åge forteller at hans tur i 1999 ikke blir hans siste til disse øyene.

- Maldivene svarte fullstendig til våre forventninger – absolutt helt topp. Ta med dykkermaske, snorkel og svømmeføtter, og du får en opplevelse du sent vil glemme.

Han forteller at de gikk barfot i sanden i 15 dager, og først tok på skoene da de reiste hjem.

Din favoritt

Har du funnet "verdens beste strand"? Ikke hold det for deg selv. I Reiseguiden kan du fortelle om dine favoritter og diskutere andres.

Tidligere har vi trukket frem hete debatter fra reiseguiden om:


Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen.

Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk. Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.