Verdens fineste by?

Dette er lesernes reisekommentarer om Norge.

Nordmenn blir ofte beskyldt for å være seg selv nok og er gjerne kjent for sin innbitte tro om at det er langt bedre her enn alle andre steder. Det kan gi seg enkelte morsomme utslag - se for eksempel lesernes tips til andre i DinSides Reiseguide.

Sørlandet lokker?

Stranden i Lillesand.
Foto: Robin Strand. Bilde fra DinSide Reises sommerkonkurranse.
Stranden i Lillesand.
Foto: Robin Strand. Bilde fra DinSide Reises sommerkonkurranse. Vis mer

Flere av innleggene under Norge i reiseguiden, stammer fra Sørlandet. Ikke så overraskende tatt i betraktning at denne landsdelen er sommerens store favoritt for mange. I tillegg til kommentarene om Arendal, er både Lillesand og Brekkestø tilgodesett med blomstrende beskrivelser. Bryggeliv, skjærgård og bademulighetene lokker.

Kjersti hevder bestemt at Arendal er Norges paradis.

- Arendal gir deg alt du vil ha, fra naturopplevelser til natteliv. Alle kan kose seg med sitt Arendal.

Ikke alle er helt på nett med Kjersti. Pelt mener at rasisme dessverre er høyst utbredt på disse kantene, og at arendalittene er forferdelig bondske av seg. Dette til høylydte protester fra ex-arendalitt som mener Pelt tydeligvis ikke har nok kunnskaper om Arendal.

Bedre enn forventet i øst

Hovedstaden anbefales på grunn av godt uteliv, og pseudonymet Ram Yoga hevder at i forhold til byens størrelse er det en av de bedre for clubbere.

- Mange utenlandske DJs liker å spille i Oslo, og av den grunn ser man ofte kjente DJs på plakatene rundt om i byen.

En av hovedstadens mindre naboer i sør, har fått flere kommentarer. Mange av de som gir karakterer til steder i reiseguiden har av en eller annen grunn gitt tilnærmet stryk til Horten. Det har satt sinnene i kok hos byens fans. Petit skriver at byen er bedre enn sitt rykte.

- Nydelige Karl Johans Vern og masse folk på byen om kvelden, er stikkordene.

- Horten kan anbefales også av oss tilreisende, sier Elisabeth som skryter av at dette er et flott sted å feriere og at byen er større enn hun tidligere trodde.

Sørumsand har vel et navn som de fleste nå forbinder med familietragedier og rettssaker, men ifølge Pia, er dette stedet ved Glomma også et ferieparadis.

- Sommeraktiviteter som bading og turgåing kan nevnes. Har også hørt at Sørumsand er et koselig sted rundt juletider.

Ikke bare kaldt i nord

En anonym beundrer av Hammerfest hevder hardnakket at dette er verdens fineste by.

- Det er bare greie og hyggelige folk der!

Hammerfest i midnattssol - en av verdens vakreste byer?
Foto: Sjursen Foto: Sjursen
Hammerfest i midnattssol - en av verdens vakreste byer?
Foto: Sjursen Foto: Sjursen Vis mer

Litt mer nøytral er omtalen av en annen nordlig by - Alta. Camilla skryter blant annet av innbyggernes naturlige vennlighet, og naturen rundt byen.

Din Norges-favoritt

Har du en feriefavoritt i Norge? Eller kanskje et sted du overhode ikke kan utstå? Del dine erfaringer med andre lesere av DinSide Reise i Reiseguiden.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.