Verdens feteste privatfly

Noen har større reisebudsjett enn andre - spesielt de som kjøper seg egne fly. Se listen over de som flyr høyest under.

Nummer 10

de Havilland Canada DHC-2 Beaver
Eier: Harrison Ford

Det er kanskje ikke det råeste flyet å se på, men “Indiana Jones” er den stolte eieren av de Havilland Canada DHC-2 Beaver. Vannflyet er et samlerobjekt i flymiljøet, og akkurat den type fly du ville forvente at Indiana skulle fly.

Ford ”oppdaget” flyet på settet av filmen Six Days Seven Nights, og er det flyet i hans personelige flåte som blir brukt mest. Flyet er teknisk oppdatert på alle områder og har en trimmet motor.

 Foto: wikicommons.com
Foto: wikicommons.com Vis mer


Nummer 9

Boeing 727-23
Eier: Donald Trump


Selv om den griserike parykkmillionæren kanskje ikke har vært like heldig med utseende, har han sikkert og visst veid opp for det med suksess. Med suksessen kommer hans egen Boeing 727-23, et 1968-modell tidligere American Airlines fly, som nå fungerer som hans personlige taxi.

Flyet kan romme 22 passasjerer, som kan kose seg i lærstoler med gullforgylte beltespenner. På veggene finner du oljemalinger og i taket henger det krystallamper. En sexy flyvertinne er selvsagt til stede for å sørge for at alt passasjerene trenger er på plass. Med et 30 fots emblem av gull langs utsiden av flyet, skjønner vi at Ivana holdt med mannen uansett hvor irriterende tupeen må ha vært i lengden.

Nummer 8

Gulfstream IV
Eier: Tom Cruise

Flymerket som faller en av verdens rareste skuespillere i smak. Tom Cruise sin Gulfstream jet er som en limousin med vinger. Inkludert to Rolls-Royce motorer under vingene, har flyet det meste en gal scientolog kan ønske seg. Det inkluderer kjempesenger, dusjer, stereounderholdning og satelitt-tv. Detaljer som silketepper og panel innvendig, gjør også at flyet er unikt innvendig.

Toms fly har også et ventilasjonsanlegg som skifter luften i kabinen annen hvert minutt. Slik unngår ha sykdommer som må lure i luften…

Gulfstream IV eies blant annet av Tom Cruise Foto: Wikicommons.com
Gulfstream IV eies blant annet av Tom Cruise Foto: Wikicommons.com Vis mer


Nummer 7

Bombardier BD-700 Global Express XRS
Eier: Celine Dion, Oprah Winfrey

Lite og superkjapt, Bombardier BD-700 Global Express er det perfekte fartøyet for å svippe en VIP fra en event til den andre. Selv om flyet bare holder 19 velskodde passasjerer, kan det fly jorden rundt med bare en stopp. Derfor er spekkede utgaver ofte brukt til militære oppdrag også.

Både Celine og Oprah klarte ikke motstå fristelsen til å legge ut 45 millioner dollar hver for skjønnheten. Innvendig har det ikke alt for store flyet en rekke ting som skal til for å falle slike kvinner i smak. Celine har visstnok lagt stor vekt på kontorplass og sorrund system for å spille sin egen musikk, mens Oprah har satellitt-tv så hun ikke går glipp av et eneste av sine egne show.

Flere og flere passasjerer blir syke ombord på fly

Nummer 6

Boeing 707-138
Eier: John Travolta

John Travoltas Boeing 707-138 er den ultimate stoltheten til Grease-stjernen. Kjøpt fra Quantas, er Travolta den eneste amerikanske statsborger som eier og kan operere sin egen Boeing 707-138. Han tar også dette ganske seriøst, med sin hvite flygeruniform.

Til tross for at flyet ser ganske likt ut som originalen fra Australia på utsiden, rødt og hvitt, har Travolta kastet ut alt det ordinære interiøret og erstattet det med store soverom og bad til sin familie.

Nummer 5

Boeing 767
Eier: Larry Page and Sergey Brin

Mens rakkerne som mobbet Google-gutta Larry Page og Sergey Brin på grunnskolen må føle seg syke av sjalusi når de to flyr første klasse med sin egen Boeing 767, bryr den intillegente duoen seg lite om det.

Brukt av de to som et "partyfly", kan herligheten romme 50 feststemte og har to suiter, et luksusbaderom, store spisestuer og 15 førsteklasseseter. Det ryktes at de to kranglet om det skulle være hengekøyer eller king size senger i flyet, men de to må ha blitt enig siden flyet har blitt sett fra Honolulu til New Zealand siden den gang.

prisen sies å ha vært rimelig til å havne på denne listen, med kun 15 millioner dollar. Et bevis på at de som blir tråkket på i barndommen kan fly milevis høyere enn endre når de vokser opp.

Her blir det drama på flyplassen - ikke til å tro...

Nummer 4

Boeing 767
Eier: Roman Abramovich

57 millioner pund er lommerask for eieren av Chelsa selv. Derfor klasset han summen på bordet og fikk seg sin egen Boeing 767. Etter å ha bygd om det 180 seter store flyet til personlig luksus inkludert baderom, kjempestore plasmaskjermer, mahogni fra vegg til vegg og mer gull og valnøtt enn du kan peke en pinne på.

I tilegg kjøpte Abramovich sin ekskone inn alt av dekketøy fra en av Londons dyreste og mest kjente luksusforhandlere på kinesisk porselen. Merkelig nok mistet han ikke denne eiendommen i skillsmisseoppgjøret...

Se privatflyene innvendig her...

Nummer 3

Boeing 747-430
Eier: Sultan of Brunei

Du forventer at en mann med flere fugler på armen enn Hugh Hefner, har et aller annet ved seg. Det har han - utrolig mye penger. Og det beviser han med sin egen Boeing. Han snappe topp den gamle lufthansamaskinen for den nette sum av 100 millioner dollar, før han pyntet den litt. Stikkord; vasker i massivt gull og krystall fra Lalique i taket.

Nummer 2

Boeing Business Jet 2
Eier: Rupert Murdoch

Utrolig kjekk til å transportere deg selv og 50 ansatte mellom kontinenter med. 55 millioner dollar er heller ingen stor sum for denne mannen. Boeing Business Jet er perfekt tilrettelagt for en ekte businessmann på jaget. Konferanserom og alt annet i luksus gjør at du ikke taper et minutt i luften i forhold til på bakken.

Alle sjefer som flyr har så klart en mulighet til å sove i soverommene med tilknyttet baderom.

Nummer 1

Airbus A380
Eier: Prince Al-Walid bin Talal bin Abdul Aziz Al Saud

Med stor kapasitet for langdistanseflygning, nesten 15 000 kilometer rekevidde, er Airbus A380 det sørste flyet til å lande på noen rullebane. Og det er vel ikke noe bombe at det ble plukket opp til privat bruk av en arabisk prins.

73 meter langt med 900 kvadratmeter å boltre seg på, vil ikke dobbeltdekkeren by på problemer med for mye stillesitting om du ikke vil. Den har plass til prinsen og 859 venner til hvilke som helst større flyplass i verden.

En flygende palass er det uten tvil, med middagssaler, et 55 kvadratmeter stort master soverom, helsestudio og jacuzzi. De forskjellige stuene i flyet har naturligvis egne temaer, som viltrommet med utstoppede dyr etc. Setene kan alle gjøres om til senger for passasjerene.

Prinsen klinte også til med utvendig utsmykning, kan du si. 58 millioner dollar brukte han på å få flyet dekorert i bladgull...Til alle naturverneres skrekk, koster en slik bensindreper rundt 400 millioner dollar å kjøpe i sin helhet.

Verdens største privatfly er av typen Airbus A380 - det er så klart en prins som eier den. (ikke flyet på bildet) Foto: wikicommons.com
Verdens største privatfly er av typen Airbus A380 - det er så klart en prins som eier den. (ikke flyet på bildet) Foto: wikicommons.com Vis mer


Kilde: askmen.com, wikipedia.com