Verdens farligste veier

En av dem ligger der titusener av nordmenn ferierer hvert år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye kan sies om kvaliteten på norske veier, men generelt sett er det ganske trygt å ferdes på dem. Vi har våre smale, svingete og bratte veier vi også, men vi har heldigvis få trafikkulykker sammenlignet med mange andre land.

De 23 farligste

Organization for Safe International Road Travel er opptatt av å informere turister om kjørekulturen i forskjellige land, og også hvilke veier som er mer ulykkesutsatte enn andre. De har publisert en liste over verdens farligste veier. Listen viser 23 forskjellige veistrekninger eller områder i like mange forskjellige land.

Yungusveien (eller Yungasveien) i Bolivia er ikke for pyser. Foto: Wikipedia
Yungusveien (eller Yungasveien) i Bolivia er ikke for pyser. Foto: Wikipedia Vis mer


Mange av de farligste veiene ligger, ikke overraskende, i land som ikke er så utviklede. I noen tilfeller er det veistandarden som gjør strekningen farlig, i andre er det trafikkmengden og kjørekulturen i landet.

Se Norges vakreste veier i bilder

Farlig langs Solkysten

Det vil kanskje overraske mange at det er en del vestlige land som har kommet med på denne listen. Særlig er det en strekning som mange nordmenn nok er godt kjent med - veien langs Costa del Sol i Spania. Hit reiser titusener av nordmenn på ferie hvert år. Veien som går langs den populære solkysten er svært ulykkesbelastet. Lenger ned i saken ser du hva som er hovedgrunnene til dette.

Pass på her

Nå kan det diskuteres om det faktisk stemmer at disse 23 strekningene er verdens farligste. Men uansett kan det være greit å være oppmerksom på at disse strekningene ikke er de tryggeste for deg som har tenkt deg på bilferie.


Mer info: Organization for Safe International Road Travel

Se bildene av verdensberømte broer

Kanskje den aller verste av veiene på listen, er Yungisveien i Bolivia. Dette er ikke strekningen for dem med høydeskrekk. Likevel har mang en ryggsekkturist satt livet på spill med å kjøre i dårlige og overfylte busser langs hårnålssvingene 4.000 meter over havet.

Se bilder av veien i denne saken:Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!