Verdens farligste reiser

Her er listen over steder i verden hvor du kanskje ikke får bruk for returbilletten.

Det amerikanske magasinet Forbes har snakket med amerikanske sikkerhetseksperter, og kommet fram med en liste over hvilke steder i verden du muligens ikke vil føle deg spesielt velkommen.

Kanskje ikke så overraskende ligger land som Afghanistan og Irak høyt oppe på listen. "Ekstrem terrorisme- og sikkerhetsrisiko" er ord som blir brukt for å beskrive den generelle sikkerhetsstausen for disse landene.

Sri Lanka, Tsjad og Libanon er nye land på årets oversikt over verdens farligste steder.

>> Se hele oversikten over verdens farligste destinasjoner.

Verdens farligste reiser

  1. Her er verdens farligste reisemål


Oppdater deg og unngå alkohol

De aller færreste har vel planer om å feriere i disse strøkene, men noen må faktisk dra dit av forskjellige grunner, for eksempel på grunn av jobb og humanitært arbeid.

Så hvordan holder du deg i live, eller kommer uskadd gjennom en reise til et land med "ekstrem sikkerhetsrisiko"? Forbes journalist Elisabeth Eaves har snakket med noen eksperter om hvordan du oppholder deg tryggest på utrygge steder.

For eksempel er det absolutt nødvendig å være fullt oppdatert på den politiske situasjonen, og tilegne deg fersk informasjon om stedet du befinner deg i. Eksempelvis kan gårsdagens opprørsleder være president i dag, og dette bør du vite.

Du bør variere reiseruten din hver dag. Går du samme vei til jobb hele tiden er du mer utsatt for å bli angrepet. Lær deg de viktigste lokale frasene, og unngå alkohol, skriver Forbes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Offisielle reiseråd

Før du reiser, bør du også sjekke ut hvilke advarsler Utenriksdepartementet har kommet med om stedet du skal dra til. De offisielle reisetipsene finner du på landsidene. Der står det blant annet tips om hvilke regioner som er ekstra farlige. Det kan også være en idé å sjekke ut andre lands offisielle reiseråd.

>> Se oversikten over verdens farligste destinasjoner.

 Foto: Mirko Delcaldo
Foto: Mirko Delcaldo Vis mer