Verdens farligste reisemål fortsettelse

Her er de siste fem du bør styre unna!

Verdens ti farligste reisemål!

  1. Verdens farligste reisemål fortsettelse

Liberia, Afrika

Seks hjelpearbeidere ble kidnappet her i august 1999. Situasjonen i landet er usikker og selv om forholdene i hovedstaden Monrovia har blitt bedre siden urolighetene i 1998 bør reisende ta forholdsregler og søke oppdatert informasjon om situasjonen i landet. Områdene mot grensen til Sierra Leone er ustabile. Turister frarådes å reise etter mørkets frembrudd.

UD sier: Liberia anbefales ikke som turistmål. Det anbefales dermed å begrense eventuelle reiser til det absolutt nødvendige.

Dette går du glipp av: Området rundt Nimbafjellet, det som er igjen av den engang flotte regnskogen Sapo.

Sierra Leone, Afrika

Siden Sierra Leone ble erklært republikk i 1971 har det vært preget av uroligheter og stadige militærkupp. Opprørsbevegelsen Revolutionary United Front (RUF) sto tidligere i år for bortføring og tilbakeholdelse av i alt 500 FN-medarbeidere, blant dem en nordmann, Knut Gjellestad, som senere ble løslatt. Krigen mellom myndighetene og RUD har blitt kalt ’diamantkrigen’ da store mengder diamanter antas å ha blitt smuglet ut over grensen til Liberia for å finansiere opprørernes krigføring.

UD sier: Norske borgere er evakuert. Det anbefales ikke for nordmenn å reise til Sierra Leone inntil situasjonen har forbedret seg.

Dette går du glipp av: Vest-Afrikas vakreste land: Livlige Freetown, klatring i fjellet Bintumani, og Tiwaiøyen.

Fiji, Oceania

Solen går ned over Fijis strender. Et kjært reisemål - nå bør du imidlertid styre unna! Vis mer

Den 19. mai ble Fijis regjering kuppet. Kuppleder George Speight har makten i sin hule hånd så lenge han holder landets statsminister Mahendra Chaudry og over 30 andre fra regjeringen som gisler. Fiji har siden da vært preget av uro, opptøyer og plyndring. En generell unntakstilstand ble satt i verk den 29. mai og det er erklært portforbud mellom klokken 20.00 og 5.00. Portforbudet gjelder nå kun på østsiden av hovedøyen Vitu Levu.

UD sier: Oppdatert informasjon om Fiji kan du få hos den norske ambassaden i Canberra, Australia. Kontaktinformasjon finner du her.

Dette går du glipp av: Velkjent reisemål for strandløver på jakt etter den perfekte ferien. Den vakre tropiske øygruppen tilbyr gode forhold for dykking, snorkling og strandliv. Hovedstaden Suva er en av Stillehavets mest sofistikerte byer.

Nigeria, Afrika

Landet har over lang tid vært plaget av ustabilitet og dårlig økonomi. Uroligheter i senere tid skyldes konflikter mellom kristne og muslimske grupperinger. Det advares mot sporadisk, tilfeldig vold og høy kriminalitet, også fra uniformert politi og militære. Reisende advares mot å ta i bruk lokale kommunikasjonsmidler samt den nigerianske flyflåte.

UD sier: Det er per i dag ingen utstedte meldinger om reiseråd for norske borgere til Nigeria

Dette går du glipp av: Kano, Vest-Afrikas eldste by, med sine leirmurer og fascinerende gamle bydeler, den kjølige og grønne byen Jos og nasjonalparken Yankari.

Somalia, Afrika

Landet er preget av uroligheter, og konflikter blusser til stadighet opp mellom ulike politiske og religiøse fraksjoner. Det finnes for tiden ingen nasjonal myndighet som tar ansvar eller kan garantere for reisendes sikkerhet.

UD sier: Vi anbefaler folk å vurdere nøye hvor vidt en eventuell reise er absolutt nødvendig.

Dette går du glipp av: Afrikas østlige ’horn’, rester av engelsk og italiensk kolonialisme, Mogadishu med moskeen Fakr Al Din.

Sjekk selv!

Utenrikstjenesten i USA har en glimrende side hvor du kan søke på land og få oppdatert informasjon om utvikling, sikkerhet og eventuelle advarsler. Ta en titt på siden her. Frister det fortsatt med ferie? Sjekk vår oppdaterte restplassoversikt.