Verdens dyreste suiter

Har du penger, kan du få alt. Sjekk bildene av verdens dyreste suiter.

Det er Forbes som har laget oversikten over verdens ti dyreste suiter. Det mangler ikke på luksus i disse residensene. Egen bulter, jaccuzzi, egen gym, privat kino... listen er lang.

De dyreste suitene ligger naturlig nok i de dyreste hotellene. Vi snakker om hoteller i palmeparadis, og hoteller i verdensmetropolene.

Lyst til å bo i en av disse suitene? Da må du ha MINST 10.000 dollar, altså rundt 60.000 kroner å spandere på å bo PER NATT.

Hvem er det som bor i disse suitene? Det er mangemilliardærene, sjeiker fra Midtøsten, filmstjerner og kjendiser. Og hotellene innrømmer at det ikke er så ofte noen faktisk bor i disse suitene. Men for luksushotellene er det viktig å ha en suite det går gjetord om, for å trekke gjester til hotellet. Og får å få det til, inviteres gjerne kjendisene til å bo i suitene helt gratis. Sånn er det. De som er rike, får alltid mest gratis.

Vel vel, her er uansett listen over verdens dyreste hotellsuiter, i prisstigende rekkefølge:

Private Reserve, Soneva Gili Resort & Spa, Maldivene

Verdens dyreste suiterDu har nok av plass i denne 1.400 kvadratmeter store residensen som består av seks forsjkellige "hytter" som står på påler ute i det turkisgrønne vannet. De to soverommene har egne, store bad, og glassdusjen ligger i din egen private hage. Badekarene står på sine egne dekk, og her kan du også ligge og sole deg. Det private spaet har sauna, massasjepaviljonger og gym. To personlige assistenter står til assistanse.

Pris: fra 10.000 dollar, cirka 60.000 kroner
På nett: Soneva Gili Resort & Spa

The Imperial Suite, Ritz Paris, Paris

Verdens dyreste suiterI denne 185 kvadratmeter store suiten kjøres den franske luskusstilen. Her er det egyptisk mahogni, franske møbler inspirert av tiden da Louis XIV regjerte, og i stuen en stor marmorpeis. Det største soverommet er en kopi av Marie Antoinettes soverom i Versailles. Det betyr gullbladdekorerte vegger, og en stor himmelseng. De to badene har store badekar og plasma tv'er.

Pris: fra 13.500 dollar, cirka 81.500 kroner
På nett: Ritz Paris

Royal Suite, Burj Al Arab, DubaiDenne suiten på 780 kvadratmeter har utsikt over Det arabiske hav, og er dekorert med marmorgulv og dyre tepper. I første etasje er det en privat kino, og en arabisk lounge. I andre etasje ligger det største soverommet, som har en roterende seng. En heis og en trapp av marmor og gull tar deg mellom etasjene. Du har selvsagt din egen butler.

Pris: fra 13.600 dollar, cirka 82.000 kroner
På nett: Burj Al Arab

>>Se de fem dyreste suitene her

Grand Suite, Grand Wailea Resort, HawaiiDenne 510 kvadratmeter store suiten har utsikt over Stillehavet. Når du blir lei av å se ut i horisonten, kan du se tv på en av de mange flatskjermene, eller høre musikk fra Bose-anlegget. Utenfor suiten har du din egen store terrasse. Du har også din egen butler som står på pinne for deg.

Pris: fra 15.000 dollar, cirka 90.500 kroner
På nett: Grand Wailea Resort

Coral Suite, Four Seasons Resort Punta Mita, Mexico

Verdens dyreste suiterEgen butler har du også i denne suiten på 836 kvadratmeter og med fem soverom. Du har egen terrasse med svømmebasseng, egen gym, du kan få massasje eller spabehandlinger, og egen kino med justerbare lærseter og digital surroundsound.

Pris: fra 15.000 dollar, cirka 90.500 kroner
På nett: Four Seasons Resort Punta Mita

Det var de fem "billigste" av de ti dyreste suitene. >>Se de fem dyreste suitene her