Verdens dyreste koffert

Den er verken spesielt stor eller spesielt oppsiktsvekkende, men prisen som starter på 127.000 kroner, forteller at dette er en koffert utenom det vanlige.

Dette er - tro det eller ei - verdens dyresete kabinkoffert. Foto: Henk
Dette er - tro det eller ei - verdens dyresete kabinkoffert. Foto: Henk Vis mer

Verdens dyreste koffert

  1. Kabinkoffert til hundtretusen


Om du er av dem som syns en tusenlapp er i overkant av hva du vil betale for en koffert til håndbagasjen din, kan du stoppe lesinga her. Men om du lurer på hvordan i alle dager det er mulig å få noen til å betale 127.000 kroner for en tilsynelatende helt enkel trillekoffert, kan du lese videre.

Norsk eier i 200.000 kroners klassen

- Vi har solgt ett par kofferter i Skandinavia. For å være mer presis, så kan vi si at vi har en klient i Norge som reiser rundt med en Henk. Han har en svært spesiell Henk med sigarhumidor i topplokket. Denne kofferten kostet ham 190.000. Det forteller Caroline Abbink hos Henk til DinSide per epost.

Hun kan imidlertid ikke gi oss vedkommedes navn, hun vil bare si at personen er en svært inflytelsesrik forretningsmann. Og med en slik betalingsevne reduseres vel antall kandidater til en liten håndfull.

Se bilder av Henk her

Ubegrenset pris - begrenset antall

Hva annet enn innebygget sigarhumidor kan få rikinger til å punge ut drøye 100 lapper og oppover for en tilsynelatende enkel kabinkoffert? Den er i alle fall i en prisklasse helt for seg selv, og har ingen direkte konkurrenter blant produsenter av luksuskofferter og vesker. Det i seg selv kan muligens forklare betalingsviljen hos krevende kunder. I tillegg kommer det faktum at produsenten lover å bare selge 3.000 enheter hvert år for å opprettholde en aura av eksklusivitet.

"Flyhjul" og karbonfiber

Hjul som felles ut når du trenger dem. Foto: Henk
Hjul som felles ut når du trenger dem. Foto: Henk Vis mer


I tillegg fås den i et utall materialer og fargevarianter, og har en oppbygning ulikt det meste annet av kabinkofferter. En Henk består av omkring 500 forskjellige deler, drøye 20 av dem er bevegelige. Materialspennet går fra ibenholt via hestehår til karbon, magnesium og fallskjermsilke. De store trillehjulene felles ut idet du hever håndtaket. Plasseringen av hjulene skal gi kofferten så god balanse, at du knapt kjenner vekten av den når du triller den ved hjelp av håndtaket, selv når den er fullastet. Lagringskapasiteten er på 30 liter.

Andre fiffige detaljer er små hjul på kortenden som gjør det mulig å trille kofferten sidelengs langs midtgangen i flyet, og en uttrekkbar snor som gjør det mulig å feste kofferten til eieren eller et stolsete. Trillehåndtaket har en form som gjør det velegnet til å henge jakker på, for eksempel under møter. I topplokket finnes små rom som du kommer til fra utsiden, velegnet til for eksempel plassering av nøkler, pass og penger. Dessuten hører en dokumentveske til kofferten, den finnes både i macho og feminin variant, og den kan henges utenpå såvel som inni kofferten.

Kofferten er solid nok til at man kan sitte på den, praktisk på travle flyplasser som har det med å gå tomme for sitteplasser, selv om DinSide mistenker en hver eier av en Henk for også å ha full tilgang til det som måtte finnes av lounger.

Vesentlige begrensninger

Det er antakeligvis ikke bare lett å få avsetning på denne typen luksusprodukt, så en begrensning på 3.000 enheter i året er sikkert ikke noe stort problem å holde seg til for produsenten. Vel synes Henk praktisk i bruk, men har du så mange penger å bruke på en kabinkoffert, flyr du sannsynligvis både privatfly og har med sekretærer eller andre hjelpere til å bære nødvendig bagasje for deg. Sjekke den inn på fly kan du vel ikke, for den vil være et opplagt tyveriobjekt. Så de fattigere blant oss kan se på bildene og drømme om denne praktiske saken som kunne reddet oss i køkaoset på verdens flyplasser, mens de rike strengt tatt greier seg uten.

Er dette det nærmeste du kommer? Se bildene av Henk her.

Mer uhemmet luksus

Verdens dyreste koffert


Konge i lufta

LUKSUS: Dra på ferie i ditt eget private fly.

 Foto: Saksfifhtavenue.com
Foto: Saksfifhtavenue.com Vis mer


Bling bling på rullebåndet

BAGASJE: Rosa krokodille, gull og Prada. Her er feriekoffertene som glitrer.

Verdens dyreste koffert


Mest spa for pengene

BILLIGSPA: Fjern cellulittene, kutt røyken, stram opp brystene og stress ned. Full pakke får du for noen tusenlapper.

Verdens dyreste koffert


Fete pengegalopper

HESTEFEST: Hesteveddeløp betyr champagne, gull, glitter og gambling. Les vår guide til de største pengegaloppene.

Verdens dyreste koffert


Privat ferieluksus

LEKKERT: Lei din egen ferieøy for 190.000 kroner natta.