Verdens dyreste kaffe

Kaffe er viktig hverdagstilbehør for de fleste av oss, men hvor viktig? Det kommer nok an på prisen ...

Publisert
Sist oppdatert
Verdens mest eksklusive kaffe plukkes først av et sumatrisk pungdyr ...
Verdens mest eksklusive kaffe plukkes først av et sumatrisk pungdyr ... Vis mer


Man skal ikke kimse av kaffe. På 1500-tallet kunne tyrkiske kvinner skille seg fra sine ektemenn dersom mennene ikke greide å holde familiens kjele fylt med ingredienser til den sorte drikken. Og selv om kaffe drikkes på ytterst forskjellige måter rundt om i verden, er den en ytterst viktig drikk på tvers av mange kulturgrenser.

Pungdyr med eksklusiv smak

Verdens dyreste kaffe høstes på Sumatra, Java og Sulawesi. Arbeiderne på kaffeplantasjen samler avføringen etter en spesielt kvalitetsbevisst desmerkatt, luwaken (lat. paradoxurus), som kun spiser de aller mest smakfulle kaffebærene. Bærene passerer dyrets fordøyelsessystem, og bønnene kommer ufordøyd ut igjen. Magesyrene og enzymene hos luwaken bidrar til den unike smaken som gjør Kopi (kaffe) Luwak til en av verdens mest ettertraktede kaffetyper. Vi har sett priser omkring 520 kroner for ett hekto - det tilsvarer en kilovekt på 5.200 kroner!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer