Verdens dyreste byer

Skal du på storbyferie med tynn lommebok? Hold deg unna London, Tokyo og New York.

Flere og flere av oss reiser til storbyene, gjerne for en helg der opplevelser, shopping, god mat og drikke står i fokus. Spesielt populært for nordmenn er velkjente London og New York. Men kanskje ikke så overraskende: De er også de aller dyreste av de 58 byene over hele verden som er med i den sveitsiske banken UBSs ferske prisundersøkelse. I begge disse byene er det faktisk mer enn tre ganger så dyrt som i den billigste av byene i undersøkelsen, Jakarta.

Penger i pungen?

Lisboa er billigst i Europa, og i tillegg en svært vakker by. Foto: Karoline
Lisboa er billigst i Europa, og i tillegg en svært vakker by. Foto: Karoline Vis mer
Klart dyrest i Norden for deg som skal på weekendbesøk - Stockholm.
Foto: Jorge Tutor Foto: Jorge Tutor
Klart dyrest i Norden for deg som skal på weekendbesøk - Stockholm.
Foto: Jorge Tutor Foto: Jorge Tutor Vis mer

Gjennomsnittlig pris for en kort helg og den kurven av varer og tjenester som er utgangspunktet for USBs undersøkelse er 456 dollar. Langt mer koster det å besøke listetoppene. I disse byene bør du ha velfylte kredittkort og solid buffer på lønnskontoen.

En helg i London og Tokyo koster desidert mest, 770 dollar i begge byer, i følge denne undersøkelsen. Deretter følger New York. Sjekk hvilke ti byer det koster mest å besøke her. Både i asiatiske, amerikanske og europeiske byer finnes på denne eksklusive prislisten som spenner fra 770 til 550 dollar.

Budsjettweekend

Får VISA-kortet hikke og lommeboka angstanfall med tanke på at du skeier ut med en storbyweekend? Heldigvis finnes det langt billigere byer enn de på listen ovenfor. Aller mest budsjettvennlig er det med en helg i lavkostbyene i Asia, som Jakarta og Bangkok. Her kan du regne med å slippe unna med priser fra 240 dollar. Sjekk de fem billigste byene her. Dessverre ligger de fleste av disse så langt unna Norge, at reisebudsjettet mer enn spiser opp besparelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billig i Europa

Da er trøsten at det er kontovennlige storbyer å finne – også i Europa. Se de budsjettvennlige storbyene nær oss her. Prisene i Europa ligger over det som er snittet på verdensbasis. Forskjellene på kontinentet vårt er imidlertid store. Faktisk er det mer enn dobbelt så dyrt med en helg i London (770 dollar) som en helg i Lisboa (340 dollar). Vi merker oss forøvrig at Praha og Roma mangler på oversikten fra UBS, og antar at Praha ville nådd langt blant de billigste i Europa.

Vil du ikke så langt av gårde, kan du se hva tilsvarende priser er for de skandinaviske byene her. Stockholm er suverent dyrest, mens du slipper billigst unna i Helsinki.

Mer budsjettvennlig reisestoff

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Er du interessert i tips som tar hensyn til nivået på lønnskontoen? Sjekk DinSides tips om å reise billig. Vil du lese mer om storbyer bør du ta en kikk på våre weekendtips til Stockholm, København, Helsinki, Reykjavik, Praha og Paris. Sjekk også vår store Roma-guide.

Reis nå

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.