Verdens deiligste strender

LISTE: Amerikanske Travel Channel har kåret verdens beste strender 2006. I Europa er det Storbritannia, Hellas og Frankrike som har de beste sandkornene i verden.

Hvert år kårer Travel Channel Amerikas beste strender, og verdens beste strender. Nedenfor finner du listen med det som redaksjonen i Travel Channel vil fremheve som verdens beste strender. Det er ingen norske strender på denne listen, men her er faktisk en britisk strand blant greske, franske, brasilianske og thailandske herligheter.

At det ikke finnes norske strender på denne listen, betyr selvsagt ikke at ikke vi har strender som kan nå opp i konkurransen. Britiske The Times kåret Utakleiv på Vestvågøy til Europas mest romantiske strand, i 2005-kåringen av "Europe's Best Beaches" i fjor sommer.

Dette er hva journalisten skrev som grunnen bak kåringen av nettopp denne nordnorske stranden som mest romantisk:

"En grusete strand åtte mil nord for Polarsirkelen er ikke det opplagte målet for en strandferie, i hvert fall ikke en romantisk en, men legg til et koselig fiskerhus fra 1800-tallet med postkortutsikt over bukta, og du kan ende opp med å håpe på regn."

Les mer om kåringen og Utakleiv i denne artikkkelen på DinSide Reise.

Deilig strandliv på Hawaii.Foto: HVCB/Sri Maiava Rusden Foto: HVCB/Sri Maiava Rusden
Deilig strandliv på Hawaii.
Foto: HVCB/Sri Maiava Rusden Foto: HVCB/Sri Maiava Rusden Vis mer


HER ER VERDENS BESTE STRENDER 2006:

Folegandros, Hellas
Folegandros er en mindre øy beliggende i Kylkaldene, som for øvrig består av mer kjente og mer turistifiserte øyer som Santorini, Paros og Naxos. Strendene på Folegandros er ifølge Travel Channel blant verdens beste fordi de er ganske uberørte, småsteinsstrendene som synger seg uregelmessig rundt øya.

Strand på Newquay.Foto: www.britainonview.com Foto: www.britainonview.com
Strand på Newquay.
Foto: www.britainonview.com Foto: www.britainonview.com Vis mer


Newquay, Storbritannia
Kan britene virkelig skilte med strender så flotte at de kan menge seg blant verdens beste? Joda, på øya Newquay skal du altså ifølge Travel Channel finne noen av verdens beste strender, blant de 11 strendene som strekker seg rundt øyas kystlinje. Disse strendene er populære blant surfere fra hele verden.

Seignosse, Frankrike
Stranden ligger ved byen Seignosse, som er beliggende i det sydvestre Frankrike. Byen er omgitt av skog, og stranden er ifølge Travel Channel ganske uberørt og uopdaget av turister, på tross av sin vakre beliggenhet med Pyreneene i bakgrunnen, og sin kritthvite sand. Populær surfedestinasjon.

Strand på Lana'i.Foto: Hawaii Tourism Japan Foto: Hawaii Tourism Japan
Strand på Lana'i.
Foto: Hawaii Tourism Japan Foto: Hawaii Tourism Japan Vis mer


Manele Bay, Hawaii
Hulopo'e Beach i Manele Bay, på øya Lana'i, har vært hevdet å være verdens mest perfekte strekning med sand. Øya er liten, og det er ikke mye annet som skjer her enn strand- og naturopplevelser. Dette anses som en av de beste dykke- og snorkle-stedene på Hawaii, og sanden beskrives som 'honningfarget' ...

El Matador, California
Denne stranden er svært populær blant fotografer og deres modeller, så her er det gode muligheter for å hvile øynene på mye behagelig i tillegg til naturen selv. Stranden ligger langs Pacific Coast Highway, rett nord for Malibu. Den hvite sandstranden sammen med omkringliggende klipper og steiner gjør dette til en blant ti på Travel Channels favorittliste.

Pernambuco, Brasil
Eksotisk og tilbaketrukket destinasjon, på Brasils nordøstre kyst. Kjent for sine vakre strender, som ennå ikke skal være overfylte med turister, og hvor prisene ennå er ganske lave. Fiskelandsbyen Porto de Galinhas skal ifølge Travel Channel ha de vakreste strendene her.

Koh Pagnan, Thailand
Vesle Koh Pagnan ligger ved den større Koh Samui. Koh Pagnan er populær blant unge backpackere, og hver måned kommer festlystne hit for å delta på fullmånefester. Festene holdes på stranden Haad Rin, men det finnes flere strender som er like vakre som Haad Rin, men som ligger mer avsondret til.

Bottom Bay, Barbados
Strendene her er dekket med den fineste korallsand, og utenfor kysten kan korallrev by på opplevelser for snorklere og dykkere. Bottom Bay skal ifølge Travel Channel være som et billedskjønt postkort, med kritthvit sandstrand omgit av korallrev. Skal passe godt for late dager under palmene.

Vieques, Puerto Rico
Dette er et område lite berørt av turismen. Tre fjerdedeler av øya var inntil for tre år siden eid av den amerikanske marinen, men i 2003 flyttet altså de militære ut, og øye ble åpnet for turister og beboere. Øya er kun 34 kilometer lang, men har 40 strender du kan boltre deg på.

The Baths, Jomfruøyene
Stranden The Baths ligger på jomfuøya Virgin Gorda, og er kjent og svært godt besøkt av turister som ønsker et syn av stranden som er omringet av gigantiske kampesteiner. Travel Channel råder de som vil unnslippe de store turisthordene til å gå videre til Devil's Bay Beach eller Spring Bay for roligere strandopplevelser.

Kilde: Travel Channel

Mer om strender på DinSide Reise:

Australias beste strender
Verdens beste toppløsstrender
Årets beste strender, måned for måned
Verdens deiligste øyer