Verdens deiligste øyer

Det amerikanske reisemagasinet Travel + Leisure har kåret verdens beste øyer. Her er ti lekkerbiskener som ganske sikkert jager vinterdepresjonen dit kokosnøttene gror.>> Fra 10 til 1: Her er verdens deiligste øyer


På bakgrunn av lesernes vurderinger, kårer det amerikanske magasinet hvert år verdens beste hoteller, byer, øyer, spa-anlegg, hotellspa, reisebyråer, cruiseselskaper, flyselskaper og leiebilfirmaer. Leserne blir bedt om å karaktersette steder og selskaper som de har besøkt eller vært i kontakt med, i forbindelse med en reise de har gjort.

Alle kategoriene er karaktersatt eter en rekke forskjellige kriterier. Øyene e vurdert etter naturattraksjoner, sktiviteter og severdigheter, restauranter og mat, lokalbefolkningen, valuta for pengene.

>> Fra 10 til 1: Her er verdens deiligste øyer

Aloha, Hawaii!!
Foto: HVCB/Sri Maiava Rusden Foto: HVCB/Sri Maiava Rusden Vis mer
De europeiske øyene Santorini, Kykladene og Sicilia er alle på topplisten, noe som er imponerende, tatt i betrakning i at dette er et amerikansk blad, og i de fleste slike amerikanske kåringer kommer det amerikanske reisemønsteret tydelig fram. De greske Ioniske øyene og de italienske Lipariøyene (Aeolian Islands) kommer lenger ned på listen. Men dessverre: Ingen norske øyer på Travel + Leisures liste.

Henningsvær.
Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Lofoten

Norske Lofoten kom på andreplass over en kåring av verdens vakreste øygrupper som den britiske avisen The Observer gjorde i 2003. I redegjørelsen for plasseringen, skriver avisen at "Ingen steder har midnattssolens stråler større effekt enn i Lofoten". I en avstemning over Norges beste turistattraksjon som Se & Hør hadde i samarbeide med DinSide Reise i mai i år, kom Lofoten på en midnattssoleklar andreplass, etter Geiranger.

>> Les vår guide til elskelige Lofoten
>> Avstemning: Norges beste turistattraksjon