Verdens beste?

Hvor finner du verdens beste skisted?


Dette er selvsagt veldig subjektivt, og svært avhengig av hva det er du er ute etter. Er du snowboarder og lysten på offpistekjøring og partynetter, faller nok valget på et annet skisted enn for en barnefamilie med behov for slakke barnebakker og familievennlige spisesteder.

Vi har lett etter hvilke skisteder som gjerne kåres til verdens beste, Nord-Amerikas beste, Europas beste og lignende for å gi deg en pekepinn.

forbes.com kårer Aspen, Colorado som Nord-Amerikas beste skisted, på bakgrunn av skibakkene og overnattingsstedene.

Travel Channel har laget en liste med de ti beste skistedene i Nore-Amerika. Her er de ti: Mammoth Mountain, California; Squaw Valley, California; Aspen, Colorado; Vail, Colorado; Sun Valley, Utah; Taos, New Mexico; Snowbird, Utah; Killington, Vermont; Jackson Hole, Wyoming; Whistler & Blackcomb, British Colombia.

Travel Channel har også en liste med de ti beste europeiske skistedene: Arlberg, Østerrike (områdene St. Anton, Valluga, St. Christoph, Suben, Lech & Zürs); Cortina d'Ampezzo, Italia; Chamonix, Frankrike; Jomfruregionen, Sveits (Grindelwald, Wengen, Mürren); Kitzbühel, Østerrike; Portes du Soleil, Frankrike og Sveits; Trois Vallés, Frankrike; Val d'Isère/Tignes, Frankrike; Verbier, Sveits; Zermatt, Sveits.

Geilo nevnes som et av verdens beste skisteder for nybegynnere.
Geilo nevnes som et av verdens beste skisteder for nybegynnere. Vis mer


Condé Nast Traveller kåret i 2000 de ti beste skistedene i verden for nybegynnere. Her troner Flaine i Frankrike på førsteplass, Geilo i Hallingdal på andreplass og Les Arcs i Frankrike på tredjeplass.

Condé Nast Traveller har også kåret de ti beste skistedene for deg som ikke står på ski ... Kåringen er fra 2001, og de tre skistedene i tet er Aspen på førsteplass, Badgastein i Østerrike på andreplass og Beirut i Libanon på tredjeplass.

>> Klikk her for å komme ilbake til hovedartikkelen.