Verdens beste undergrunner

London, Paris eller Tokyo? Hvilken storby har best undergrunn?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under storbyenes høyhus ligger gigantiske, kompliserte og ikke minst imponerende underjordiske t-banenett. Noen av dem er bedre konstruert enn andre, og Sir Richard Bransons gigantselskap Virgin mener å vite hvilke 11 t-banenett som er de beste.

LES OGSÅ: Finn frem i verdens undergrunner! Her finner du kart over de fleste undergrunnene i verden.

Her er verdens beste undergrunnsnettverk, i følge Virgin:

1. London, England
Europas største og verdens eldste undergrunnsmetro er også den beste som finnes, i følge Virgin toppliste. Undergrunnen frakter nær en milliard mennesker hvert år. Tuben får skryt for sine behagelige seter og brukervennlige system.

 Foto: David Hewitt
Foto: David Hewitt Vis mer2. Paris, Frankrike
Paris har verdens nest eldste undergrunnsnettverk. Undergrunnen får skryt får sin dekning. For uansett hva du vil se i Paris, ligger det en t-banestasjon i nærheten. I tillegg er den billig!

3. Moskva, Russland
Det er utrolig hvor mange som bruker undergrunnen i Moskva. Over tre milliarder passasjerer (!) tar seg ned under Moskvas gater for å bruke t-banen, i følge Virgin. Systemet for skryt for hyppige avganger, og flott arkitektur på stasjonene.

4. Madrid, Spania
Madrid har et av de største undergrunnssystemene i Europa. Moderne og rene stasjoner er grunnen til at nettopp dette undergrunnsnettverket er et av verdens beste, skriver Virgin.

5. Tokyo, Japan
Tokyos undergrunn skal visstnok være "ekstremt ren", og togene skal stort sett være i rute. Oppvarmede seter.

6. Seoul, Sør-Korea
Seouls store undergrunnsbane får skryt for sin flotte arkitektur og smarte billettbetalingssystem.

7. New York, USA
Stor t-banenettverk som får ros for det unike og spesielle kunstverket som går gjennom hele systemet. Får også skryt for sine expresstilbud, med tog som går på egne spor (ikke de sporene lokaltogene bruker).

8. Montreal, Canada
Et moderne og relativt nytt t-banesystem, inspirert av metroen i Paris. Togene kjører på en gummioverflate som gjør at støynivået ikke er like høyt som i undergrunner. Hyppige avganger og behagelige reiser.

9. Beijing, Kina
Et allerede stor t-banenettverk som rustes opp i forbindelse med OL i 2008. Denne undergrunnen skal være ganske enkel å finne frem i. Interessant arkitektur.

10. Hong Kong, Kina
Et relativt lite undergrunnssystem, som likevel frakter veldig mange mennesker hver dag. Undergrunnen er basert på britisk design. Effektiv og billig transportalternativ.

11. São Paulo, Brasil
Kjent for å være et av de reneste og tryggeste undergrunnsnettverkene i verden. Billige reiser.Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!