Verdens beste strender

Smaragdgrønt hav, melkehvite strender, langgrunt – hva er det som er kriteriene for en drømmestrand? Vi har plukket ut strender fra alle verdensdeler. Er du uenig? Du kan kommentere hvorvidt vi har gjort det rette utvalget. I artikkelen kan du gå inn på vår diskusjonsgruppe og fortelle om hvilke strender du mener har kvaliteter som gjør at de bør være med på listen.

Vi har plukket ut strender fra hele verden. Strendene har vi funnet i alle verdensdeler. Lyst på en reise til Phi-Phi Island i Thailand? Eller kanskje du holder deg til mer tradisjonelle Alcudia på Mallorca? Klikk på linkene under så får du se bilder fra strendene! Her er listen:

9432 TARGET="_top">Copacabana i Brasil

Kanskje en av verdens aller mest berømte strender som ligger i Rio de Janeiro. Stranden er 4,5 km lang og ligger i hjertet av byen. Kanskje ser du berømte brasser som spiller lat fotball i sanden? Et sted du bare må få med deg.

9433 TARGET="_top">Waikiki Beach på Hawaii

Stranden ligger på øya Oahu. Her er det ikke sjelden man kan se de rike og berømte leke i sanden. Dette er stranden for deg som vil se og bli sett!

9434 TARGET="_top">Kuredu på Maldivene

Maldivene består nesten ikke av annet enn krystallklart vann og melkehvit sand. Her er det bare å velge og vrake mellom fantastiske strender. Kuredu ligger ca. fem timer fra hovedstaden Male og er en av de vakreste øyene i hele verden. Du kan også se hva en av våre lesere skriver om stedet her.

9435 TARGET="_top">Alcudia på Mallorca

Alcudia ligger på Mallorcas nordkyst og er den lengste og beste stranden på hele øya. Finkornet sand, krystallklart vann og meget langgrunt. Dette er virkelig en perfekt strand for barnefamilier!

Artikkelen fortsetter under annonsen

9436 TARGET="_top">Albufeira i Portugal

Strendene langs Algarvekysten ut mot Atlanterhavet er noen av de mest spektakulære vi har i Europa. En av de aller beste finnes i Albufeira. Denne langgrunne stranden er over to kilometer lang. Det mest karakteristiske ved strendene er at de er omgitt av høye klipper i gul og rødlig sandstein.

9444 TARGET="_top">Chwaka-bukta på Zanzibar

Nok en paradisstrand med azurblått hav og kritthvite strender. Drømmeutseende vil mange hevde. Men vær oppmerksom på at det er korallbunn, så ta med både badesko og snorkel!

9438 TARGET="_top">Venice Beach i Los Angeles

Dette er tranden for deg som har blitt forelsket i Baywatch-serien. Vannet er kanskje ikke det beste, men her skjer det noe hele tiden. Med en metropol som Los Angeles like ved skulle dette være den optimale strandferien for action-frelste!

9440 TARGET="_top">Byron Bay i Australia

Australias østligste punkt. Her finner du ”The Main Beach” som er over 50 kilometer lang og et eldorado for deg som er glad i å surfe! Andre aktiviteter som dykking, seiling og alt av vannsport finner du her. For ikke å snakke om en solseng-kino… en annerledes filmopplevelse er garantert.

9441 TARGET="_top">Seychellene

Nok en klassiker som ikke kan utelates på en liste som dette. Som på Maldivene finnes det et utall flotte strender. Men vi anbefaler den lille øya som heter Denis, ca. 30 minutters flytur fra Mahe. Her er det bare å innse at livet leker!

9447 TARGET="_top">Hat Yao Phi Phi Island

Dette er drømmen for deg som er glad i å snorkle! Her finner du noen av verdens fineste korallrev! Ta båten ut fra Phuket eller Krabi! Øya ligger 40 minutter fra Krabi og et par timer fra Phuket.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Din favoritt?

Har du et yndet reisemål du ønsker å fortelle oss om? I Din Reiseguide kan du gi karakterer på reisemål, du kan se hvordan stedene rangeres samt skrive din egen reiseartikkel. Følg også med på de siste tilgjengelige billigturene i vår oppdaterte restplassoversikt.