Verdens beste strender

Har du nytt badetøy å vise frem? Er du klar for å vise frem resultatet av vinterens slit for å gjøre legemet bikiniklart? Her er noen av verdens beste strender å fronte fordelene på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Verdens største sandøy, og 75-mile beach. Foto: Fløgstad Andersen/Hassel-Bergerud
Verdens største sandøy, og 75-mile beach. Foto: Fløgstad Andersen/Hassel-Bergerud Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Travelchannel er Discovery Channels eget reiseprogram og reisenettsted. De har tatt på seg den formidable oppgaven å kåre noen av verdens beste strender for året. En liste som bærer preg av de kjente navn og de velutviklede strandparadiser, mer enn av eksotiske øyperler langt utenfor allfarvei. Om du er enig eller uenig i listen, bør det uansett være mulig å la seg inspirere under planleggingen av årets drømmebad.

Australia

Frasier Island, Australia
Firehjulstrekk er helt nødvendig for å ta seg frem på verdens største sandøy på østkysten av Australia. Øya har mye å by på om du ikke er redd for en og annen edderkopp, litt hai og noen småskumle dingoer. Sandstrekningen 75-mile beach, er perfekt for vannsport. Øya er forøvrig med på Unescos lister over verdensarven.

Beste tid for besøk: Oktober og november.

 • DinSide har vært der: Mer om Frasier Island her.
 • Europa

  Mykonos, Hellas
  Den mest internasjonale og utviklede av de greske øyene, er også av de mest kjente internasjonalt. Her er det neppe mye som minner den vanlige norske hellasturist om det genuint greske, men for mange er Mykonos det selvsagte alternativet når det gjelder å velge seg det greske øyparadiset. Strendene på øyas sydside er de beste.

  Beste tid for besøk: Sent april til juni. Juli er tiden for varme og hett uteliv.

  Monte Carlo, et av europas fremste fristeder for de uforskammet rike.
  Monte Carlo, et av europas fremste fristeder for de uforskammet rike. Vis mer

  Larvotto, Monaco
  Den hvite sandstranden i Monaco er nok ikke helt ekte, men hva gjør vel det når de juvelbesatte kremmenneskene som oppholder seg her er genuine nok. De velstående innbyggerne av lilleputtstaten nyter gjerne sine martinis her nede, foran de eksklusive strandhyttene langs Monte Carlos sjølinje. En dekadent opplevelse; "stedet hvor kvinnene gjerne går uten bikinitoppen, men aldri vil drømme om å vise seg uten sine juveler", skriver Travelchannel.com.

  Beste tid for besøk: Midten av april til juni. Varmt til ut i oktober.

  Karibia og USA


  Paradise Island, Bahamas
  Familievennlige Paradis Islan i Bahamas-gruppen. Denne knøttelille turistøya var tidligere kun en uttørket liten sanddynge ved navn Hog Island (Griseøya). Det siste tiåret har imidlertid øya blitt forvandlet til et turistparadis, og har passende nok tatt et nytt navn. Den er landfast til New Providence med to broer.

  Beste tid for besøk: April.

  Grand Cul-de-Sac, St. Barts, Karibia
  En godt bevart hemmelighet, hevder Travelchannel.com om denne karibiske drømmen. En perle for nygifte, med 20 strender å velge blant, og dessuten deilig franskinspirert mat. En lekegrind for de rike og vakre. Hit reiser du lettest via øya St. Maarten.

  Beste tid for besøk: August til tidlig november.

  South Beach, Florida, USA
  Her finner du flere vakre kropper per kvadratkilometer enn noe annet sted. Neonlys, lekre biler og ville gatefester er andre stikkord. Miamis berømte strand kan også by på party døgnet rundt og spennende Art- Deco arkitektur. Mye godsaker for øynene med andre ord. Filmen "The Birdcage" med blant andre Robin Williams, ble filmet her. Dessuten har kjente stjerner som Madonna og Jennifer Lopez hus her.

  Beste tid for besøk: Februar til mai.

  Poipu Beach, Hawaii, USA
  Denne stranden ligger på øya Kauai, den minst utbygde av de fire store Hawaii-øyene. Det er også den grønneste. Strandstrekningen, Poipu, er egentlig tre bukter på rekke. Snorkling, surfing, trygg bading for barn - alt skal være mulig å få til på disse paradisstrendene.

  Beste tid for besøk: August til oktober.

  Resten av Amerika

  Maroma, Yucatan, Mexico
  Syd for Cancun ligger Maroma, en uspolert strandstrekning som innbyr til ro og fred. Området er egentlig et resort som er bygget uten maskiner og elektrisitet, og som fremholder et ønske om å bevare områdets egenart. Kanskje en av Mexicos best bevarte hemmeligheter, påstår Travelchannel.com.

  Beste tid for besøk: Februar og mars samt november til tidlig desember.

  Ipanema, Rio de Janeiro, Brasil
  Få skritt fra storbyens høyreiste skyline, ligger en av verdens mest berømte strender. Her kan du forsøke å konkurrere med formfullendte brasilianske bikinimodeller hvis badetøy er så smått at små lommetørklær vil se ut som store badelakener i forhold. Herfra får moteskaperne inspirasjon til det nyeste nye av itsy-bitsy bikinier.

  Beste tid for besøk: Februar på grunn av karnevalet, mars til mai.

  Asia

  Phukets strender hedres som noen av verdens beste. Foto: Lars Brubæk
  Phukets strender hedres som noen av verdens beste. Foto: Lars Brubæk Vis mer

  Patong Beach, Thailand
  Stedet med det dårlige ryktet, som man enten elsker eller hater. Patong er med på listen til tross for manges inntrykk av at dette er et sted der prostitusjon og pedofile rår grunnen. Phukets største strand er kranset med shoppingmuligheter, uteliv og høyt tempo. Blir det for anmasende har heldigvis Phuket langt roligere sandstrekker å vise frem.

  Beste tid for besøk: Januar eller august.

 • Se DinSides Guide til Thailands øyer fra to år tilbake
 • Se hvor disse strendene ligger her.
 • Her finner du Travelchannel.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Ta også en titt i Din Reiseguide og Skiguiden og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv og skrive reisebrev. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.