Verdens beste strender

Fra costaen i Spania til stillehavstrender i Australia. Her er verdens beste strender.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske reisejournalisten Gavin McOwan har laget en liste over strender du er nødt til å få med deg. Her er hans ti favorittstrender, verden over:

1. Las Islas Cies, Galicia (Spania)
Nord for Portugal ligger den spanske regionen Galicia. Drøyt 40 minutters båttur utenfor byen Baiona ligger en liten atlanterhavsperle, Las Islas Cies. Dette er en ubebodd nasjonalpark, som bare er åpen for publikum om sommeren. Vannet har et turkis skjær, og stranden er hvit, så det er ikke så rart at lokalbefolkningen sammenlikninger stranden med strendene i Karibia.

2. Tayrona national park (Colombia)
Ut fra jungelen møter du denne fantastiske perlen av et strandområde, med sterke kontraster. Her finner du alt fra deilig strand til vilt hav, med store bølger som slår inn mot gigantiske steiner.

3. Porto da Barra (Brasil)
Salvador er Brasils eldste by, og skal by på en av de flotteste strandopplevelsene i verden, i følge The Guardians reisejournalist. Vannet er rent, krystallklart og rolig, som gjør det til et perfekt sted å svømme. Porto da Barra er en av Brasil få strender som vender vestover, så der bør du få med deg solnedgangen på kvelden.

4. Palawan-området (Fillipinene)
Øygruppen Palawan byr på både på eksotiske og tropiske opplevelser. Der er det absolutt mulig å finne deg en forlatt øy, hvor du kan nyte stranden og havet for deg selv.

Fantastiske strender på Zanzibar. Foto: Dag Erik Grøtnæs
Fantastiske strender på Zanzibar. Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer


5. Nungwi i Zanzibar (Tanzania)
Øya Zanzibar i Tanzania er en juvel på den østafrikanske kysten, skriver The Guardians reisejournalist. Her finnes det drøyt 30 strender, og en av de beste er Nungwi, helt nord på øya. Nydelig sand og vann, samt eksotiske dyr er noe av det som møter deg i dette området.

Les her om DinSides besøk til Zanzibar.

Bildespesial fra Zanzibar.

Blå diamanter.

6. Arambol i Goa (India)
Langstrakt strandområde mot nord i Goa. Stranden er så stor, at det ikke burde være vanskelig å finne seg et område hvor du kan være for deg selv.

7. Whitehaven på Whitsunday Islands (Australia)
Øygruppen Whitsunday Islands ligger utenfor staten Queensland i Australia og burde by på godt vær mesteparten av året. Strendene i dette området er ofte avbildet på postkort i Australia, og få vil argumentere mot at de er like fine i vikeligheten som på bildene. Whitehaven på Whitsunday Islands er et av de flotteste områdene, og på The Guradians liste over verdens vakreste strender.

image: Verdens beste strender


8. Shell Beach på Isle of Purbeck (England)
Shell Beach er nok ikke den peneste stranden i England, men likevel en av Gavin McOwans strandfavoritter. Stranden ligger på Isle of Purbeck, og selv om dette bare er en halvøy, føles det som om du har forlatt fastlandet. Her kan du sitte på stranden og nyte utsikten av små seilbåter eller gigantiske ferjer på vei til Frankrike. Eller kanskje du vil nyte god sjømat på en av fiskerestaurantene nær stranda?

9. Sinclair's Bay (Skottland)
Strand i Skottland med karibisk sus, omringet av et flott slott fra 1500-tallet.

10. Aroa, Aitutaki på One Foot Island (Cook Islands)
En av de beste strendene i Stillehavet, i følge reisejournalisten. Et flott sted for snorkling, dykking og fisking.

LES OGSÅ: Journalistene i DinSides reiseredaksjon har plukket ut sine strandfavoritter. Reis hit i 2007!

Kilde: The Guardian


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!