Verdens beste restauranter

Ingen norske på listen over verdens 50 beste spisesteder.


Spanske El Bulli nord for Barcelona er kåret til verdens beste restaurant i 2007 av bladet Restaurant Magazine. Ferran Adriá leder restauranten som har vunnet ganene til de 651 matekspertene fra hele verden som har stemt frem topplisten. Restauranten har tre stjerner i Michelinguiden, og får gjerne besøk av kokker fra hele verden som vil hente inspirasjon. Kun cirka 8.000 gjester får årlig sjansen til å nyte El Bullis kokekunst.

En topprestaurant nær deg

Den danske Noma ble årets "highest climber" på lista, med en 15 plass. Det var opprykk med 18 plasser fra i fjor. Noma ligger i Strandgade 93 i København, og har blant annet omfattende skalldyrmeny på spisekartet. Også svenskene kan skryte av en restaurantstolthet inne på topp. Oaxen Skärgårdskrog i Hölö utenfor Stockholm rykker ni plasser opp og kniper en 39. plass. Ingen norske restauranter er inne blant topp 50. Bagatelle i Oslo ligger på 80. plass.

>> TIPS: Her ser du stjernekokkenes egne favoritter.

Franskmennene med flest

Selv om spanjolene topper listen, er det franske restauranter det finnes flest av inne på topp-50. 12 restauranter er med på listen, mot 8 britiske, 7 fra USA og 6 fra Spania og 6 fra Italia.