Verdens beste reisemål

Verdens tre største reisemagasin Travel & Leisure samt den britiske og den amerikanske utgaven av Travel(l)er fra Condé Nast har stemt frem det beste av det meste innen reise. Her er vinnerne.

Hvor finner du verdens beste reisemål?
Hvor finner du verdens beste reisemål? Vis mer

Canada er det beste landet, New York og Sydney kjemper om byprisen, Maui er definitivt den flotteste øya og Singapore Airlines tar kaka blant flyselskapene. Slik lyder dommen fra leserne av de tre mest dominerende reisemagasinene i verden, Travel & Leisure samt Condé Nast Traveler fra USA og Storbritannia.

Skal vi tro at undersøkelsene er representative kan det også slåes fast at vi er forskjellige. Mens de to amerikanske bladene rangerer Hawaii høyest må vi helt ned på en 7. plass for å finne turistmagneten på den britiske listen. Blant flyselskapene derimot er det ingen tvil. Alle tre holder Singapore Airlines som klar vinner, og samtlige plasserer Cathay Pacific på andreplass.

Ikke mye norsk

Enn så stolte vi er av vår egen fjellheim og vakre fjordlandskap må du lete lenge etter de norske innslagene på listene. SAS havner på en 9. plass på Travel & Leisure sine lister, men ellers er norske tilstedeværelse kun å spore i listene for verdens beste cruiseskip, med Seabourn, Royal Caribbean og Norwegian Cruise Line. Her er listene fra de ulike magasinene.


Slik ble de kåret

Årets kåring var den 13. på rad fra amerikanske Condé Nast Traveler, mens den britiske versjonen gjennomførte sin tredje kåring på rad. Mer enn 40.000 lesere deltok og fikk mulighet til å rangere ulike kandidater etter en poengskala fra én til fem. Hver kategori fikk karakterer for ulike kriterier. I kåringen av beste by ble leserne blant annet spurt om å vurdere stemning, kultur, underholdning, restauranter og folks vennlighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Travel & Leisure, som er basert i USA, foretok kåringen for femte året på rad. Også her fikk leserne mulighet til å sette karakterer på en rekke ulike kriterier for hver kandidat. Undersøkelsen ble foretatt med assistanse fra det amerikanske forskningsbyrået Yankelovich Partners.

Billig reise?

Er du på jakt etter en billig reise i siste liten. Vår oppdaterte restplassoversikt holder deg orientert om de aller siste og aller billigste reisene på markedet. Er du i tvil om hvor ferieturen burde gå kan du sjekke hva andre lesere synes i Din Reiseguide.