Er Ibiza bare for partyløver?
Er Ibiza bare for partyløver?Vis mer

Verdens beste partyøy?

Utskjelt av de voksne, men lovpriset av ungdommen. Hva er det med Ibiza?

” We’re going to Ibiza. We’re gonna have a party.” På diskoteker overalt i Syden hører du disse strofene. Det er nemlig en kjent sak at Ibiza er partyhovedstaden fremfor alle i det store landet Syden.

Så mye party var det på Ibiza en stund, at de norske charteroperatørene tok reisemålet av plakaten. Men for et par år siden ble Ibiza ønsket inn igjen i varmen i de norske charterkatalogene. Til stor glede for festglad ungdom, mens foreldrene kanskje ikke var like glade.

Hva er det egentlig som foregår på Ibiza?

Festens hovedstad

- Etter to uker på Ibiza, har jeg ingen andre kommentarer enn at dette var det råeste jeg har vært med på i hele mitt liv! Det ble festing nesten hver dag. Ibiza er party-hovedstaden i hele verden, skriver Mette i sitt innlegg i Reiseguiden.

Mette mener Ibiza på mange måter er bedre enn sitt rykte.

- På Ibiza var det ikke så mange av alle de drita fulle fjortisene du ellers ser ravende rundt omkring i Syden. Kanskje de ikke de får lov av foreldre å dra til Ibiza, på grunn av ryktene om "sex¸ drugs and rock´n roll"? Ryktene er forøvrig sterkt overdrevet, skriver Mette videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du selv vært på Ibiza, og vil fortelle om din opplevelse av øya? Klikk deg inn på Din Reiseguide for å skrive et innlegg.

Også Andre mener at Ibiza er best i festeklassen.

- Ute etter Party ? Ibiza er uten tvil det beste stedet. Jeg har vært i Magaluf¸ Kos¸ Playa de Palma¸ Ayanapa¸ Naxos¸ Ios og Paros. Ingen av stedene kan sammenligne seg med Ibiza. Her møter du verdens beste techno- og house DJer . Et yrende natteliv som aldri stopper, skriver Andre.

Rådyr moro

Selv om leserne roser nattelivet på Ibiza, legger de ikke skjul på at det er dyre dråper de drikker på Middelhavets diskoøy.

- Husk å ta med masse penger¸ for det er dyrt å feste på Ibiza. På de større klubbene kostet 0¸33 liter vann 50 kroner, og det var det billigste man fikk kjøpt, skriver Werner.

Også Roar og Elisabeth fremhever de høye prisene på Ibiza:

- Ta med masse penger! Du kommer til å trenge det! Det er ikke billig å være en festløve på Ibiza. Husk å ikke drikke for mye på de store diskotekene, hvis ikke du har lyst til å bruke noen tusener på en kveld. Drikk i bargatene først, her er det rimelig!

- Prisene er stive¸ men det er verdt det. Jeg svidde av 12.000 kr. på en uke. Men hva har man penger til? Jeg måtte sulte resten av sommeren¸ forteller eKul i sitt innlegg.

Hvor bør du dra?

Leserne er litt uenige om hvor du bør dra for å få mest mulig ut av Ibiza-ferien. Alle fremhever at man bør dra på de store klubbene og diskotekene. Men noen foretrekker Ibiza by fremfor partysted nummer én – San Antonio.

- Vi bodde i Ibiza by¸ noe vi i ettertid var glade for. San Antonio virker veldig krampefest- aktig¸ med masse drita engelskmenn. Den ekte Ibiza-feelingen finner du i Ibiza by, skriver Werner.

Belinda mener du bør dra til Ibiza by for å shoppe, men til San Antonio for å feste.

- De fleste klærne og skoene er i Ibiza by¸ men utelivet er i SAN ANTONIO! Ta deg en tur på EsParadis¸ Amnesia¸ Eden og Privilige. Men for all del: Ikke glem den norske baren Nordkapp. De som jobber der er bare helt konge! Skriver Belinda.

Har du selv vært på Ibiza, og vil fortelle om din opplevelse av øya? Klikk deg inn på Din Reiseguide for å skrive et innlegg.

Andre diskusjoner

Tidligere har vi trukket fram diskusjoner om blant annet disse reisemålene under solen:

 • Bulgaria

 • Malaysia
 • Italia

 • Frankrike
 • Portugal

 • Egypt
 • Gran Canaria

 • Karibia

 • Tyrkia
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.