Suite á la Bangkok. Nattesøvnen burde ikke være noe problem her.
Suite á la Bangkok. Nattesøvnen burde ikke være noe problem her.Vis mer

Verdens beste hotell

Lei av dårlige hotellsenger, skitne lakener og kraner som drypper? Det amerikanske reisemagasinet Leisure and Travel har for fjerde gang kåret verdens beste hotell, og igjen er det Bangkoks The Oriental som stikker av med den største laurbærkransen.

Helt siden det åpnet i 1876 har Oriental Hotell vært kjent som et av verdens beste hoteller. For reisende i Asia, har Bangkoks juvel lenge utgjort et slags luksusens trekløver i sammen med ærverdige Raffles Hotell i Singapore og The Peninsula i Hong Kong. Men med The Peninsula på en fjerde plass og Raffles nede på en sjenerende 46 plass er det liten tvil om hvem som nå er sjefen i gjengen.

Det er det amerikanske reiselivsmagasinet Leisure and Travel som står bak kåringen. Lesere fra hele verden har for fjerde året på rad sent inn sine karakter, og som i den første kåringen er det Bangkoks Oriental Hotel som stikker av med førsteprisen.

Personlig service

Som gjest i verdens beste hotell kan du forvente deg en service som nok ligger et par tre hakk over det du har blitt vant med fra mer beskjedne herberger. Med 1.200 ansatte til å betjene gjester på 398 rom har Oriental satt seg som målsetning å skape det perfekte hotellopphold.

På hotellet skal alle behandles likt, om du nå enn heter Michael Jackson eller Ola Dunk. Og har du vært innom hotellet kan du forvente at concieren ved neste besøk skal huske hva du heter, hvordan du liker frokosten servert samt hvilke blomster du helst vil ha på rommet ditt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forfattersuiter, en kostbare spesialitet

Ekte og gammel kolonisjarme har gjennom årene trukket et lass av kjente forfattere til Oriental Hotell. I dag kan du, for et lite hopp i prisen, leie en authors suite, og ta del i hva som må ha vært en ganske luksuriøs kunstnerhverdag. Forfattere som Joseph Conrad, Somerset Maughan, Graeme Greene og John Le Carre er representert.

Prisen for moroa begynner ikke høyere enn om lag kr 2.500 for et enkelt rom. Ønsker man seg en suite av slaget som er nevnt ovenfor kan man gange beløpet med ti.

Verdens ti beste hoteller

  • 1. The Oriental - Bangkok, Thailand

  • 2. MalaMala Game Reserve - Sør Afrika

  • 3. Ritz-Carlton Kapalua - Maui, Hawaii, USA

  • 4. The Peninsula - Hong Kong, Kina

  • 5. Londolozi Game Reserve - Sør Afrika

  • 6. Palace of the Lost City - Sun City, Sør Afrika

  • 7. Four Season Resort - Bali, Indonesia

  • 8. Ritz-Carlton - Laguna Niguel, California, USA

  • 9. Le Sirenuse - Positano, Italia

  • 10. The Regent - Hong Kong, Kina

Oriental på nett

Oriental Hotell har sine egne nettsider hvor du kan få et lite innblikk i diverse luksuriøse tilbud. Lar du deg overbevise kan du også reservere rommet ditt på Oriental Hotel sine nettsider.