Verdens beste hotell

Cape Grace Hotel i Cape Town, Sør Afrika, stikker av med tittelen som verdens beste i Condé Nast Travelers årlige Gold List. 25.000 lesere ble bedt om å bedømme utvalgte luksushoteller i alle tenkelige kategorier.

Siden det sørafrikanske luksushotellet åpnet i 1996, har prisene strømmet inn. Årets hotell i kjeden Small Luxury Hotels i 1999, beste sørafrikanske enkelthotell i 1998 og 99, og nå altså verdens beste i kåringen til amerikanske Condé Nast Traveler.

Listen over verdens ypperste er for øvrig oppskriftsmessig dominert av amerikanske innslag, samt balinesiske luksusressorter som Four Seasons Resort og Amankila. Første og eneste europeiske innslag er skotske Gleneagles Hotel på en tiendeplass.

Beste score på syv år

Årets vinner, Cape Grace Hotel. Vel plassert på West Quay i Cape Town.
Årets vinner, Cape Grace Hotel. Vel plassert på West Quay i Cape Town. Vis mer
Personlige suiter hos Four Seasons Resort på Bali, nummer to på listen over verdens beste hoteller.
Personlige suiter hos Four Seasons Resort på Bali, nummer to på listen over verdens beste hoteller. Vis mer

Hotellene som figurerer i den ”gyldne listen” er valgt ut etter lesernes egne forslag, som kom inn ved kåringen av det beste av det meste innen reiseliv, i fjor høst. Hotellene får poeng i kategoriene rom, service, mat/restauranttilbud, design og aktiviteter/fasiliteter. Cape Grace toppet skalaen med 95 av 100 mulige poeng, 0,8 poeng foran neste konkurrent. Årets toppscore er den høyeste totalsummen som har blitt gitt i kåringens syv år lange historie.

Cape Grace ligger sentralt plassert ved havnen i Cape Town, kun et steinkast fra byens strender, sentrum og yrende natteliv. Som seg hør og bør tilbys alle tenkelige og utenkelige fasiliteter, oppvarmet svømmebasseng, velutstyrt bibliotek, egen gourmetrestaurant, treningsstudio, helsesenter og så videre. Rommene er luftige og holder høy standard. Det enkleste som tilbys benevnes som ”luxury” og koster kr 2.600 per natt. Ønsker du å ta steget opp til luksussuiten i toppetasjen må du regne med å betale 7.600 kroner natten. Frokost er selvfølgelig inkludert i prisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens ti beste

  1. Cape Grace, Cape Town – Sør Afrika – 95/100

  2. Four Seasons Resort, Bali – Indonesia - 94,2/100

  3. Four Seasons Olympic Hotel, Seattle – USA – 93,9/100

  4. Lodge at Koele, Hawaii – USA – 93,1/100

  5. Ritz-Carlton, Chicago – USA – 92,2/100

  6. Amandari, Ubud – Indonesia – 92,1/100

  7. Amankila, Bali – Indonesia – 92/100

  8. Four Seasons, Chicago – USA – 90,9/100

  9. The Regent, Bangkok – Thailand – 90,9/100

  10. Gleneagles Hotel, Auchterarder – Skottland – 90,6/100

Hva med de andre?

Noen av dere vil sikkert nikke gjenkjennende til navn som Four Seasons Resort i Bali, Lodge at Koele i Hawaii og The Regent i Bangkok. Men hva med klassikere som The Oriental i Bangkok og The Peninsula i Hong Kong? Jo da, de er med, om enn noe lengre ned på listen. The Peninsula finner vi på en 22. plass med 88,3 poeng, og rett bak følger The Oriental med 87,9 poeng.

Bilder og mer informasjon om Cape Grace Hotel finner du på hotellets nettsider.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.