Verdens beste flyselskap 2012

Qatar Airways er nok en gang kåret til verdens beste flyselskap.

<b>VERDENS NYESTE FLY:</b> Her ser du hvordan Qatars første Boeing 787 ser ut. I år vant de nok en gang prisen som verdens beste flyselskap. - Plass, komfort og et unikt underholdningstilbud for våre passasjerer er viktige sider ved vår nye Boeing 787, har Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways, tidligere uttalt. Foto: Qatar Airways
VERDENS NYESTE FLY: Her ser du hvordan Qatars første Boeing 787 ser ut. I år vant de nok en gang prisen som verdens beste flyselskap. - Plass, komfort og et unikt underholdningstilbud for våre passasjerer er viktige sider ved vår nye Boeing 787, har Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways, tidligere uttalt. Foto: Qatar Airways Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre år på rad er flyselskapet Qatar Airways blitt kåret til verdens beste flyselskap, mens Asiana Airlines og Singapore Airlines bare har byttet plasser fra i fjor.

LES OGSÅ:

Det er Skytrax som står bak World Airline Awards - som er basert på folkets røst. Mer enn 140 flyselskap og gjester fra verden over deltok i «the World Airline Awards» på Farnborough International Air Show i går, ifølge worldairlineawards.com

Qatar fikk i tillegg prisen for «beste flyselskap i Midtøsten» og «beste flymannskap i Midtøsten».

– Jeg er veldig stolt av å nok en gang motta ros fra de som flyr. Tusen takk til det reisende publikum for at dere støtter og tror på Qatar Airways, sa Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways, da han mottok prisen.

Norwegian og SAS med

Norwegian havnet på 2. plass under kåringen av det beste lavpris-flyselskapet i Europa. EasyJet stakk av med førsteplassen. SAS stakk av med 2. plassen under kåringen av de beste flyselskapene i Nord-Europa, mens Norwegian havnet på 3. plass.

Se hele listen her:

Verdens beste flyselskap 2012:

Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways under rutelanseringen i Oslo. Foto: Kristin Sørdal
Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways under rutelanseringen i Oslo. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


1. Qatar Airways (1)
2. Asiana Airlines (3)
3. Singapore Airlines (2)
4. Cathay Pacific Airways (4)
5. ANA All Nippon Airways (11)
6. Etihad Airways (6)
7. Turkish Airlines (9)
8. Emirates (10)
9. Thai Airways International (5)
10. Malaysia Airlines (12)
11. Garuda Indonesia (19)
12. Virgin Australia (32)
13. EVA Air (16)
14. Lufthansa (15)
15. Qantas Airways (8)
16. Korean Air (24)
17. Air New Zealand (7)
18. Swiss Int'l Air Lines (13)
19. Air Canada (21)
20. Hainan Airlines (23)
Kilde: worldairlineawards.com

Flyselskapet Qantas er nok skuffet over resultatet i år. De mistet nemlig sin plassering på topp 10-listen. Ifjor lå flyselskapet som nummer 8, mens i år sank det til nummer 15.

Qantas har dalt på listen hvert år siden 2008, ifølge The Sydney Morning Herald. I 2008 lå de på plass nummer tre. Det største rykket opp, kom fra japanske ANA, som ender på femteplass, de var rangert som nummer 11 i fjor.

Direkterute fra Oslo

I oktober i fjor åpnet Qatar Airways direkterute fra Oslo til Doha, med fem ukentlige avganger. Ruten betjenes av Airbus A330, med 24 seter på businessklasse og 236 seter på økonomiklasse.

Her har alle passasjerene tilgang til sin egen tv-skjerm hvor de kan velge hvilke programmer de vil se når de måtte ønske det. Uavhengig av billettklasse har passasjerene også tilgang til det siste innen interaktive underholdningstilbud, hvor de kan velge mellom mer enn 700 audio- og video-alternativer.

I sommer venter også Qatar Airways sin første leveranse av B787 Dreamliner, som vil fly mellom Heathrow og Doha.

Qatars Dreamliner vil ha 254 seter og operere med to ulike klasser. Det blir 22 seter på business og 232 på økonomi. Flyselskapet skal totalt ha bestilt 30 Dreamlinere, men vurderer også å bestille 30 til, ifølge seatplans.com

Se bilder av Qatar Airways nye flyseter her!