Verdens beste flyselskap 2005

Det er de asiatiske flyselskapene som dominerer lista over verdens beste flyselskap. Ryanair får ikke særlig bra skussmål.

Drømmeselskapet tar deg med over skyene, der solen alltid skinner. Vis mer

Singapore Girls

  1. Verdens beste flyselskap 2005


Verdens beste flyselskap er kåret: vinneren ble Cathay Pacific, et Hongkong-basert flyselskap som flyr til forskjellige byer i Asia og Nord-Amerika. Fjorårets vinner, Singapore Airlines, havnet på en fjerdeplass.

Her ser du hele lista:

1. Cathay Pacific, Hongkong
2. Qantas Airways, Australia
3. Emirates, Dubai
4. Singapore Airlines, Singapore
5. British Airways, Storbritannia
6. Malaysia Airlines, Malaysia
7. Thai Airways, Thailand
8. Qatar Airways, Qatar
9. Asiana Airlines, Sør-Korea
10. ANA All Nippon Airways, Japan

Det er over 12 millioner flypassasjerer fra 94 forskjellige land som har bestemt hvilke flyselskaper som er best. Det er konsulentselskapet Skytrax som har gjennomført undersøkelsen.

Flyselskapene som kommer på lista, må behandle både røkla og fiffen bra. Det betyr at det ikke bare er førsteklassepassasjerene som bestemmer. Økonomipassasjerene skal også ha en hyggelig opplevelse. Undersøkelsen tar ikke bare for seg selve flyreisen. Alt fra billettbestilling til innsjekking og bagasjeservice teller med.

De verste flyselskapene

Skytrax har ikke laget en liste over de verste flyselskapene, men de rangerer selskapene med 1-5 stjerner. Ingen har vært så uheldige å bare få én stjerne, men ganske mange har fått to. Det betyr generelt dårlig standard. På denne lista finner vi lavprisselskapet Ryanair, i godt selskap med de noe mer ukjente Armenian Airlines, Turkmenistan Airlines og Cameroon Airlines, for å nevne noen. SAS får forresten fire stjerner, men denne rangeringen kan ikke være helt oppdatert, for Braathens står som eget selskap (og får også fire stjerner).

Ekstern lenke:
Skytrax