Verdens beste flyplasslounger

Massasje, åpen bar og sauna. Her er de flotteste flyplassalongene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Businessklasse er ikke bare champagne og store, myke seter på fly, men kan også bety innpass på deilige salonger på flyplassene.

Tenk, så herlig det er å slappe av i rolige omgivelser, surfe på nettet, eller ta en oppfriskende dusj, og få litt fotmassasje på en ellers hektisk flyplass?

DinSides besøkte businessloungen på Keflavik flyplass på Island. >> Se bilder og video her

De aller beste

Men hvor flotte flyplassloungene er varier fra hvert flyselskap og hver flyplass. Derfor har det britiske selskapet Skytrax laget en liste over de mest imponerende flyplassloungene. Her er topp ti:

Virgins Clubhouse-lounge på Heathrow kan minne om en fasjonabel nattklubb. Foto: Jeremy Keith
Virgins Clubhouse-lounge på Heathrow kan minne om en fasjonabel nattklubb. Foto: Jeremy Keith Vis mer


1. Virgin Atlantic, London Heathrow Airport
Virgins såkalte "Clubhouse"-lounge på Heathrow topper listen over de beste flyplassloungene. Kanskje ikke så rart, for salongen er nesten en ferieattraksjon i seg selv. Her finner du blant annet lekerom, flere forskjellige serveringssteder, dagsenger, hageområde på taket og spa. Og om ferien din har regnet bort finner kan du bli brun på salongens St. Tropez tanning booth. Høres det deilig ut, eller?

Ekstern lenke: Les mer om verdens beste lounge her

2. Cathay Pacific, Hong Kong International Airport
Cathay Pasifics lounge på Hong Kong-flyplassen heter "The Wing". Her finnes åtte dusjrom med det du trenger av håndklær og toalettsaker, samt hele 34 såkalte personlige oppholdssteder. I tillegg finner du nuddelbar, og drikkebar.

3. Qatar Airways, Doha International Airport
Qatar har brukt over 520 millioner kroner på en egen terminal for passasjerer på business- og førsteklasse. Reiser du med jobben har du like gode muligheter til å jobbe her som du har på kontoret. Om du heller vil slappe av, kan du kose deg i spa, boblebad og sauna.

4. Qantas Airways, Sydney Airport
Hva sier du til 180-graders utsikt over storbyen Sydney? Vel, det kan du få på Qantas flyplasslounge i Sydney. Her finner du bibliotek, hageområde, stor kjøkkenrestaurant og ikke minst kelnere som kommer bort til deg når du sitter og slapper av i lenestolene.

5. Gulf Air, Bahrain International Airport
Stillerom, fem rom med "liggestoler" og bønnerom skal sørge for at du får et avslappende opphold på Gulf Airs lounge på Bahrain International Airport. I tillegg har du tilgang til Mac-er og tråløst internett. Gullmedlemmer kan ta med seg en venn gratis i loungen.

6. Malaysia Airlines, Kuala Lumpur International Airport
Her kan du for eksempel slappe av i en av loungens deilige massasjestoler, eller kanskje ta deg en deilig kopp kaffe i kaffebaren. Lyst til å oppdatere deg på børsmarkedet, er det bare å følge med på noen tv-skjermene som rapporterer fra den malaysiske børsen.

7. China Airlines, Taiwan Taoyuan International (Chiang Kai Shek International) Airport
Dynasty Lounge blir kanskje sett på som en enkel lounge, men her finner du likevel det du trenger for å slappe av. Buffet, dusj, PC-er, samt lesestoff og TV, gjør nok sitt til at tiden på flyplassen går litt fortere.

8. Swiss Air, Zurich Airport
Swiss Airs lounge kan skryte av å ha en de lengste barene på en flyplass. Bardisken er på hele 28.6 meter, så her kommer det nok ikke til å bli for trangt om plassen. I tillegg finner du områder med PC-er, dusjer og hvilerom.

9. Asiana Airlines, Seoul Incheon International Airport
Denne loungen byr ikke bare på avlappende omgivelser, mat og drikke. Her kan du få deg en god kulturell opplevelse. Kunstutstillinger og underholdningsinnlag skal gjøre oppholdet på flyplassen litt mer spennende. Og om du er sliten, kan du jo kose deg med litt kropps- og fotmassasje.

10. Air New Zealand, Auckland International Airport
Denne loungen har plass til nærmere 300 personer. Her finner du forfriskninger, aviser, TV, og flere dusjer, og eget område for deg som vil jobbe i stedet for å slappe av.

DinSides besøkte den stilige businessloungen på Keflavik flyplass på Island. >> Se bilder og video her

Kilde: Forbes.com