Verdens beste flyplasser

Passasjerene har sagt sitt – her er de beste flyplassene i verden.

Singapore Changi ble best av verdens store flyplasser.
Singapore Changi ble best av verdens store flyplasser. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

48 av verdens store flyplasser er med i årets undersøkelse fra IATA. Undersøkelsen tar sikte på å avdekke hvilke flyplasser passasjerene er mest fornøyd med. Gardermoen er dessverre ikke å finne i toppsjiktet.

Kjøben ned fra tronen

Fjorårets undersøkelse plasserte Kastrup helt øverst. I år har danskene falt ned til femteplass. Passasjerenes favorittflyplass i år er Singapore Changi. Dette gjelder både fritidsreisende og forretningsreisende. På andre plass har Sydney Kingsford Smith lagt seg – flyplassen var ikke med i toppsjiktet i fjor. Det er antakeligvis OL-effekten som gjør seg gjeldende her. Beste skandinaviske flyplass er Helsinki Vantaa på tredjeplass.

Se ti på topp her.

Oslo borte

God nordisk: Helsinki Vantaa i Finland.
God nordisk: Helsinki Vantaa i Finland. Vis mer

Passasjerene blir bedt om å svare på spørsmål omkring to servicefaktorer: Service fra flyselskapene og flyplassen (ventetid, innsjekking, presise avganger, lounger) og service knyttet til andre tjenestetilbydere på flyplassen (transport, butikker, spisesteder, fasiliteter). Mens Gardermoen var med som en av flyplassene med best transport til og fra i fjor, har de forsvunnet fra listene i år. Arlanda i Stockholm er imidlertid med på tredjeplass for denne faktoren. Best transport til og fra får du i Hong Kong.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.