Verdens beste flyplass-shopping

Flyplasser som er farlige for lommeboka.

<b>HER FLYR PENGENE:</b> Terminal 1 på Dubai International Airport . Foto: Muhammad Mahdi Karim
HER FLYR PENGENE: Terminal 1 på Dubai International Airport . Foto: Muhammad Mahdi KarimVis mer

Nå er det ikke vanlig å velge reisemål etter hvilken flyplass man havner på, men når du først skal ut og reise, er det kjekt å vite hvilke flyplasser som har de aller beste shoppingfasilitetene.

Den britiske nettsiden Cheapflights.co.uk har listet opp de aller beste flyplassene for shopping, og her er toppene.

Les også: Pengene «flyr» på flyplassen

1. Dubai International Airport

Denne flyplassen har visstnok de aller beste shoppingmulighetene. På Dubai Duty Free (DDF) finner man et førsteklasses utvalg av eksklusive butikker og varer.


At folk liker å handle her, er det ingen tvil om. Det ble faktisk registrert over 22,4 millioner salgstransaksjoner i 2011, med et gjennomsnitt på over 61.000 salgstransaksjoner per dag. I løpet av 2011 økte Dubai Duty Free salget med 15,69 prosent til 1,45 milliarder dollar, noe som tilsvarer cirka 9 milliarder norske kroner, ifølge dubaidutyfree.com

Dubai Duty Free har mottatt mer enn 200 priser for sine forretninger. I fjor ble de også utropt til verdens beste taxfree-butikk av Global Traveler Awards.

Den prisbelønte taxfree-butikken er et kjøpesenter på over 18.000 kvadratmeter, og utvides til ytterligere 8.000 i løpet av i år. Foreløpig jobber cirka 4.000 ansatte her.

«Må ha-varer» er alkohol, parfymer og gull.

Les også: Verdens mest sosiale flyplass

2. London Heathrow Airport

På Heathrow får du fem terminaler med 48.000 kvadratmeter shopping. Her har de alt av vanlig taxfree-stæsj, som kosmetikk, sjokolade og alkohol, men hvis du er ute etter litt mer eksklusive ting, bør du ta turen til Terminal 3. Her får du snobbemerkevarer som Armani, Dior, Gucci og Cartier. På Terminal 5 er det et stort utvalg av britiske merkevarer som Mulberry, Paul Smith, Links of London og Smythson.

På disse flyplassene vil du ikke overnatte - se hvorfor!

3. Seoul Incheon Airport

Dersom du må innom Sør-Koreas største flyplass, er det bare å glede seg. Dette er nemlig den tredje største flyplassen etter Dubai og Heathrow.

De mest kjøpte varene er, ikke overraskende, parfyme, kosmetikk, alkohol og sigaretter.

Luksusmerket Louis Vuitton valgte faktisk denne flyplassen ved plassering av sin aller første Louis Vuitton flyplass-butikk.