<b>GOD PÅ MAT OG SHOPPING</b> Ta en shoppingpause og se etter Tian Xia Dumplings neste gang du er på Hong Kong International Airport. Foto: Hong Kong International Airport
GOD PÅ MAT OG SHOPPING Ta en shoppingpause og se etter Tian Xia Dumplings neste gang du er på Hong Kong International Airport. Foto: Hong Kong International AirportVis mer

Verdens beste flyplass-restauranter

På disse flyplassene kan du faktisk spise godt.

Flymat og flyplassmat er ikke akkurat kjent for å være det beste du kan få. Men heldigvis finnes det unntak.

Nå har nemlig usatoday.com kåret hvilke flyplasser som har de beste restaurantene i verden. Sørg derfor for at du er litt sulten og har god tid når du er på disse flyplassene.

Les også: Gardermoen har fått egen sushibar

Hong Kongs beste gatemat

Øverst på listen er flyplassen Hong Kong International (HKG) med restauranten Tian Xia Dumplings, som ligger på terminal 2. Restauranten er egentlig en kiosk og tilhører et asiatisk fast food-konsept, som serverer reisende rask gatemat. Her selger de klassiske Hong Kong-retter, som store boller med fiskenudler og melboller (dumplings).


I tillegg til god mat er denne flyplassen er også kjent for å være blant verdens beste. Helt siden kåringen av verdens beste flyplasser ble til i 1999, har Hong Kong International Airport ligget på topp i åtte år. I år havnet derimot flyplassen på en tredjeplass.

Hong Kong International Airport er også et bra sted for shopping. I januar listet den britiske nettsiden Cheapflights.co.uk opp de aller beste flyplassene for shopping, og da havnet havnet HKG på en 7. plass.

Gardermoen: Her garanterer de mat på ti minutter

Artikkelen fortsetter under annonsen

2. og 3. plass går til:

Los Angeles International (LAX) havner på en andre plass på listen med The Encounter restaurant & bar. Utseendet kan minne om en blanding av Star Trek og edderkopper. Her får du lokalprodusert mat fra California, som fersk sjømat og dampet Edamame (soyabønner) med ponzu-saus.

London Heathrow (LHR) får bronseplassering med sin Gordon Ramsays Plane food-restaurant, som ligger på Terminal 5. Her anbefaler de at du prøver crispy duck-salaten, risotto med engelske erter og britisk biff.

Reklamebildet og den faktiske maten: Er dette virkelig den samme burgeren?