Verdens beste badesteder

Gambia er verdens beste badested. Det synes leserne som har avsagt sin dom i Reiseguiden.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I Reiseguiden kan du skrive reisebrev, gi råd og tips til andre – og selv finne nyttige råd før reisen. Du kan også gi karakterer til steder du har vært – innenfor områder som bad, attraksjoner, prisnivå, service, uteliv, shopping med mer.

Vi har sjekket hvilke steder som leserne vurderer som best på bading – og hvem de vurderer som bånn i bøtta. Enig eller uenig? Du kan selv påvirke resultatlisten ved å avgi din stemme i Reiseguiden.

Best

På bakgrunn av lesernes karaktersettingen, får vi en liste med verdens ti beste steder å bade.

 • Her kan du se listen over beste badesteder
 • Listen er selvsagt stadig under endring, etter hvert som nye karakterer legges til. I Reiseguiden kan du se etter endringer, eller legge inn dine egne karakterer.

  Som beste badested i skrivende stund finner vi Gambia. I tillegg til beste karakterer, er det afrikanske landet også beskrevet i rosende ordelag. Thore beskriver Gambia som et badeparadis.

  - Gambia må vel være verdens beste badeparadis med milelange øde strender. Ingenting kan måle seg med vakre sandstrender og palmesus mil etter mil, skriver han.

  Og Catherine er skjønt enig:

  - Gambia må vel være dagens paradis i en stresset verden. Uendelige strender med krystallklart vann og palmer, mil etter mil i uberørt terreng. Her har du strender for deg selv, eller med de lokale fiskerne som du treffer på langs strendene.

  Men det er ikke bare badestrendene som er en opplevelse, forteller John:

  - Gambia er den beste plassen i verden. Det er det meste der, det er ikke det reineste landet i verden, men det er ordentlig fint. Fine og varme strender og utebasseng. Flotte hotell og utesteder. Det er også muligheter å oppleve safariturer. Du må også prøve å dra på alle markedene de har i Gambia¸ det er så mange at det kan ta lang tid å besøke alle. Men én ting er sikkert, og det er at det er verdt å dra på alle markedene¸ for de har så mye fint der. Dette landet er bare helt topp, skriver John.

  Maldivene.
  Maldivene. Vis mer

  Andreplass

  På andreplass over verdens beste badesteder, finner vi Maldivene. Åge har kun godord om øyriket i Indiahavet.

  - Maldivene svarte fullstendig til våre forventninger - absolutt helt topp. Ta med dykkermaske¸ snorkel og svømmeføtter¸ og du får en opplevelse du sent vil glemme. Sjøen er krystallklar med det mest fiskerike området i verden. Vi bodde i bungalow direkte på stranden. Temperaturen var cirka 30 grader i vannet og cirka 40 grader på land. Herlig. Vi gikk barfot i 15 dager i fin sand. Skoene tok vi frem først da vi reiste hjem, skriver han.

  Aina har hatt en minst like god opplevelse av Maldivene:

  - Min samboer og jeg dro på 14 dagers tur til Kuredu i februar i fjor. Øya overgikk alt vi noen gang hadde drømt om. Jeg¸ med min vannskrekk¸ hadde gått på svømmekurs i et halvt år før vi reiste. HELDIGVIS!!! Jeg har reist mye¸ men aldri har jeg sett et hav så klart og blått. Sandbunnen var som sukker ... Vi snorklet hver eneste dag. Vi så utrolig MANGE forskjellige fisker og skilpadder. Vi fikk så dilla at vi måtte kjøpe oss fiskebøker hvor vi hver kveld krysset av for alle fiskene vi hadde sett ... Hver dag gikk vi barbent - til frokost - lunsj -middag - sandalene kom først på når vi skulle reise.

  Seychellene.
  Seychellene. Vis mer

  Tredjeplass

  På tredjeplass finner vi øyriket Seychellene. Etter å ha besøkt disse afrikanske øyene, er Ann Christin overbevist at hun har funnet Paradiset:

  - Jeg sitter på stranden. Klokken er 11 pm. Ikke så sent kanskje, men her på Seychellene har de fleste for lengst gått og lagt seg.
  Seychellene er det vakreste sydhavsparadis som faktisk eksisterer. Her lever innbyggerne etter solen. Tidlig opp¸ tidlig i seng. Dagene fylles med fantastisk natur¸ ikke bare kritthvite strender som slikkes av et turkist hav¸ men vill jungel¸ fjell opp i 900 meters høyde og et fantastisk dyreliv. Her kan man klappe kjempeskilpadder på 100 år¸ snorkle i korallrev smekkfulle av fisk eller gå på fuglesafarier. Ingen giftige slanger eller småkryp eksisterer på de omlag 150 øyene som utgjør paradiset, sier hun.

  Her er det imidlertid et skår i den overstrømmende gleden. Torgeir er så langt fra enig i Ann Christins karakteristikker:

  - Oppskrytt og overpriset. To planlagte uker på øya(ene) ble til 5 dager takket være et velvillig flyselskap som lot oss rømme øya og lete etter paradis et annet sted. (…) Sikkert mulig å finne sitt eget paradis blant øyene (med det kan du finne overalt ellers også hvis du leter litt ...). Sikkert mulig å kose seg¸ sammen med den rette (men det kan du ha overalt ellers også ...), skriver Torgeir.

  Er du enig eller uenig i det som er skrevet her? Har du et badeparadis du vil dele med andre? Vil du være med og påvirke best og verst-listene? Gå til Reiseguiden.

 • Her er de 10 beste badestedene

 • Her er de 10 verste badestedene
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer