Denne utsikten koster deg omtrent det samme som en norsk bil. For en natt. Foto: Bilde fra http://www.lagonissiresort.gr
Denne utsikten koster deg omtrent det samme som en norsk bil. For en natt. Foto: Bilde fra http://www.lagonissiresort.grVis mer

Verdens 10 dyreste hotellrom

Luksus kan være så mangt.

Å ha så mange penger at man kan velge det dyreste alternativet uten å få lyst til å gnage av seg armen når kredittkortregningen til slutt presenteres, må være en fin følelse.

For å gi oss vanlige lønnsslaver et innblikk i hva de rike kan fråtse i, har engelske Telegraph derfor funnet fram til 10 av de dyreste hotelrommene som er å oppdrive akkurat nå. Og jada, det er definitivt mye pent å se på, men hvor mange soverom i Rokokko-stil trenger du egentlig for deg og famillien?

Nu vel, la oss ikke henge oss opp i detaljer, her er listen:

Plass 10: Hotell Park Hyatt Vendôme i Paris

The Imperial Suite er plassert i hotellets andre etasje, og gir deg hele 250 kvadratmeter å boltre deg på. 85 av disse er forbeholdt stuen, og du kan også meske deg i din egen spa-avdeling.

Dine designbevisste venner vil forøvrig fryde seg over at hele suiten skal være utstyrt med det siste utstyret fra Bang & Olufsen.

Park-Hyatt-Vendôm, bilde fra hotellets nettside. Foto: Park-Hyatt-Vendôm
Park-Hyatt-Vendôm, bilde fra hotellets nettside. Foto: Park-Hyatt-Vendôm Vis mer


Suiten kan forøvrig ikke bestilles via hotellets nettsider, men hvis du har 87.157 kroner til overs så er det sikkert bare å ringe.

Plass 9: Royal Suite, Four Seasons George V i Paris

Hvis du elsker maskeradefilmer fra Frankrikes storhetstid er dette noe for deg. Her får du cirka 250 kvadratmeter å boltre deg på, men skal du slå deg løs bør du nok sette av litt av tid på rydde gulvet for de antikke møblene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Royal Suite, Four Seasons George V Foto: Fra hotellets nettsider
Royal Suite, Four Seasons George V Foto: Fra hotellets nettsider Vis mer


I tillegg til møblene står også et inngangsparti i marmor på skrytelisten, og naturligvis eget kontor og en privat sauna.

Prisen? Rett under 90.000 kroner per natt. Du kan lese mer om hotellet her.

Plass 8: Royal Armleder Suite på Le Richemond, Geneve


Med sine 230 kvadratmeter er den litt mindre enn mange av de andre på listen, men du klarer deg vel. Vi tipper den gigantiske verandaen og panoramavinduene over Geneve vil trekke opp.

Er du paranoid vil du nok også sette pris på at det er montert skuddsikkert glass i alle vinduene.

Med dagens valutakurs ligger døgnprisen på 98.245 kroner. Les mer om suiten her.

Plass 7: Royal Suite, Burj Al Arab - Dubai

Her er ikke plass noe problem, du får nemlig uhyrlige 780 kvadratmeter å boltre deg på - fordelt over to etasjer, inkludert heis og din egen kino.

Hotellet sørger også for transport fra og til flyplassen, og du slipper å grue deg til flybussen. For en neve mynter kan du nemlig velge å bli hentet i en Roll Royce eller i et helikopter. Prisen? 101.028 norske kroner, men måler du etter antallet kvadratmeter så ser det kanske ikke fullt så ille ut...

Les mer om Burj Al Arab her

Plass 6: Ritz-Carlton Suite, Moskva

237 kvadratmeter, eget piano, et velutrustet kontor med bibliotek og ikke minst utsikt over den røde plass.

Det må vel være verdt 102.221 kroner?

Ritz-Carlton-Moskva Foto: Bilde fra hotellets nettside.
Ritz-Carlton-Moskva Foto: Bilde fra hotellets nettside. Vis mer


Mer informasjon om rommet får du her.

Plass 5: The Atlantis Resort og The Bridge Suite, på Bahamas

440 kvadratmeter fordelt på 10 rom skulle holde, og med 360 graders utsikt fra 16 etasje vil du helt sikkert ikke bli skuffet. I tillegg kan du nyte kvelden i visshet om at kjendiser som Michael Jackson og Oprah Winfrey har bodd her.

Bridge Suite, fra Atlantis-Resort Foto: Fra hotellets nettside
Bridge Suite, fra Atlantis-Resort Foto: Fra hotellets nettside Vis mer


Vi håper de fikk litt rabatt. Prisen er nemlig i overkant av 140.000 kroner døgnet med dagens valuta. Mer informasjon om suiten får du her.

Plass 4: Royal Penthouse Suite, President Wilson Hotel. Geneve

Hvis du synes det har vært dyrt hittil er det bare å holde seg fast. Denne suiten vil nemlig koste over 185.000 kroner, om du ikke klarer å gråte deg til litt rabatt når du står i resepsjonen.

Også her får du skuddsikre vinduer i alle de fire rommene (hva er det med sveitserne?), seks baderom (det burde holde), samt en coctailavdeling med plass til 40 av dine beste venner. Mer om luksussuiten her.

Plass 3: Ty Warner Penthouse - Four Seasons, New York

Ty Warner Penthouse Foto: Fra hotellets nettside.
Ty Warner Penthouse Foto: Fra hotellets nettside. Vis merHer får du hele den øverste etasjen for deg selv, ni rom å boltre deg på, og ikke minst: En privat heis sånn at du slipper å mingle med hotellets andre gjester.

Midt i New York kan du flotte deg med en av byens beste utsikter, her kan du få med deg Uptown, Downtown, Midtown, Frihetsgudinnen, broene og ikke minst Central Park - bare ved å titte ut av vinduet.

Four Seasons skryter forøvrig av at deres TV-er tar inn absolutt alle TV-kanaler som finnes. Perfekt for deg som ikke klarer deg uten Nrk Super med andre ord.

Prisen? Cirka 191.000 med dagens valutakurs...

Mer informasjon om suiten får du her.

Plass 2: Hugh Hefner Sky Villa. Palms Casino Resort. Las Vegas

Vegas er ikke som andre byer, og når du i tillegg bor i Hugh Hefner suiten skjønner du at dette blir gigantisk. Det er det også, hele 929 kvadratmeter med alt Las Vegas kan by på står her til din disposisjon.

Hugh Hefner Sky Villa; Palms.com Foto: Hotellets nettside
Hugh Hefner Sky Villa; Palms.com Foto: Hotellets nettside Vis mer


Og jada, du får som forventet her. Blant annet en roterende seng, speil på alle vegger, og ikke minst en utendørs jacuzzi med utsikt over stripen i Vegas. Eventuelle Playboy-bunnies må du nok skaffe selv.

Bare pass på at du hanker inn pokergevinsten før regningen skal betales. Døgnprisen er litt over 224.000 kroner med dagens kurs. Mer informasjon om suiten får du her.

Første plass: The Royal Villa, på Grand Resort Lagonissi, i Athen

Skal du ha det dyreste er det denne du bør gå for. En døgnpris på rundt 280.000 kroner vil nok likevel ha en avskrekkende effekt hos de fleste.

Totalt har du 410 kvadratmeter inneplass til din rådighet, og suiten er tilpasset en familie på fem personer. Vi tipper at det ikke akkurat er den norske kjernefamilien dette er myntet på, men har du råd kan du blant annet glede deg til: Egen strand, oppvarmet basseng med motstrøms-funksjon, butler, kokk og piano med pianist. God tur.

Mer informasjon får du her.

Kilde: Telegraph.co.uk og TGT.dk