Verden til Norge i høst

MUSIKK: Drømmer du om å høre fado, danse salsa og om Argentina? Fortvil ikke om du ikke har penger til flybillett, for nå kommer musikken til deg.

Gawaher, betyr juvel, er født i Sudan, men oppvokst i Kairo. Hun lager arabisk pop, men med innslag av soul, og sudanesiske og nubiske rytmer. Foto: Oslo World Music Festival Vis mer

Verden til Norge i høst


  Oslo World Music Festival arrangeres for tolvte gang, og i perioden 1.- 6. november, gjester musikere fra byer som Kingston, Lisboa, Barcelona, Dakar og Durban hovedstaden vår. Det største navnet på årets program er kanskje The Wailers, bandet til avdøde Bob Marley. Den gjengen har solgt rundt 250 millioner plater på verdensbasis.

  Zulu og flamenco

  De fleste verdensdeler er representert og leverer varer fra sine hjemtrakter, men noen tar også opp i seg musikk de strangt tatt ikke har noen tilknytning til som for eksempel Muchachito Bombo Infierno som har laget en formula av flamenco, ska, blues og rumba. Eller kanskje de har det, all den tid de er vokst opp i bakgatene i havnebyen Barcelona hvor folk fra alle verdenshjørner møtes? Fra en annen havneby, Durban, kommer The Mighty Zulu Nation og de skal spille med Fun-Da-Mental fra London.

  Og har du en unge, eller skulle du ønske du var en, så kan du nyte Barnas verdensmusikkdag og få deg en dæsj musikk, dans og billedkunst på Grønland kulturstasjon og Asylet på Grønland.

  Festivalinfo

  Hva: Oslo World Music Festival
  Hvor: Cosmopolite, Kulturkirken Jacob, Rockefeller, Fabrikken, Parkteatret, Blå, Café Mono, Grønland Kulturstasjon i Oslo.
  Når: 1. - 6. november
  Billett: Billettene koster fra 150 kroner, men det er også mulig å kjøpe tematiske billettpakker fra 400 kroner. Entré til Barnas verdensmusikkdag er fri.
  Nett: Oslo World Music Festival

  Norge

  6x5 forrykende Oslo-opplevelser
  Klissvåt høstferie
  Fjord-Norge på UNESCO-kartet
  Bo som en keiser