Budsjett: De morsomme feriejobbene er mange.
Budsjett: De morsomme feriejobbene er mange.Vis mer

Verden rundt på budsjett

Stor reiselyst, men lite penger? Jobb deg verden rundt. Flere organisasjoner, ungdomsherberger og bilutleiefirmaer venter på at du tar i et tak.

Det finnes råd når lommeboka til forveksling ligner en fransk crèpe og januarholka skremmer selv Rambo. Det gjelder å være kreativ og litt dristig. Pakk kofferten og brett opp ermene.

Pink Cabriolet?

Kryss USA i bil. Det er mulig å komme seg fra stat til stat, fra by til by, med lite penger. DinSide Reise har funnet at det som kreves er en smule planlegging og en fleksibel holdning. Les mer om billig bilferie i USA her.

Frivillig innsats

Ta i et tak og gjør en god gjerning samtidig. En rekke organisasjoner driver med frivillig arbeid. Du betaler en sum for kost og losji – langt mindre enn hva du må betale for tilsvarende tid på hotell – og jobber. Organisasjonene er mange, og det finnes en for enhver interesse. Finn din organisasjon her. 2001 er FNs internasjonale år for frivillig arbeid.

Arbeidskontoret alias ungdomsherberget

Ungdomsherbergene er et mekka for budsjettreisende. Ikke bare er de åpne for at du vasker og rydder for kost og losji, men de er en utmerket formidler av tilgjengelig deltidsarbeid. Banana Bungalows, en amerikansk kjede av ungdomsherberger, søker nå etter alle typer ryddehjelp og resepsjonister på sine hjemmesider. Vi ringte for å spørre om arbeid mot kost og losji:

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Har du en eller annen form for arbeidstillatelse, så kom igjen, sa David Clark ved Banana Bungalow på Miami Beach.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han opplyser om at dette er en svært vanlig måte å finansiere reiser på og at mange ungdomsherberger tilbyr gratis overnatting i lønn for forefallende arbeid. Også europeiske ungdomsherberger i de store byene kan tidvis tilby kost og losji mot et krafttak med mopp og skurebøtter.

Hos ungdomsherbergene henger det tidvis oppslag om midlertidige jobber. Druetråkking i Frankrike? Gårdsdreng på økologisk gård på den portugisiske landsbygda? Mulighetene er mange og arbeidstilbudene speiler regionen.

DinSide Reise har også tidligere skrevet om hvordan du reiser billig. Les mer om det i denne artikkelen.

Ut på tur?

Klar for en forandring? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.