Verden rundt med Googles globus

DinSide har sett verden med satelittbildeprogrammet Google Earth. Her er noen av stedene vi besøkte. Alle bilder: Google Earth (Kilder: Encyclopædia Britannica, Let's Go Travelguide og Google Earth)

Eiffeltårnet, Frankrike
Første stopp på DinSides digitale reise. Bildet av Eiffeltårnet i Paris er et av mest detaljerte på Googles globus. Se på menneskene der nede!

 Foto: Google Earth
Foto: Google Earth Vis merColosseum, Italia
Den gigantiske stadionen fra et perspektiv de færreste har sett den før. Colosseum ble bygd 70-82 år e. Kr. og kan holde opptil 50.000 mennesker.

Verden rundt med Googles globusGrand Canyon, USA
Imponerende tredimensjonal gjengivelse av den gigantiske kløften i staten Arizona. Naturunderverket strekker seg 446 km, og er opptil 29 km bredt. På det dypeste er kløften 1,6 km dyp. Grand Canyon er på UNESCOs verdensarvliste.

Verden rundt med Googles globusLas Vegas, USA
Google Earth avslører at det ikke kan være lett å kjøre bil i Las Vegas. Se på den trafikken! Kasinoenes hjemby trekker over 2,5 millioner turister til byen hver måned.

Verden rundt med Googles globusPyongyang, Nord-Korea
Det er ikke ofte man kan ta seg over grensene til Nord-Korea, men med Google Earth er det mulig å få seg et innblikk i hvordan landet ser ut. Her er et bilde fra hovedstaden Pyongyang.

Verden rundt med Googles globusTokyo, Japan
Det bor 8.083.980 mennesker i Japans hovedstad. Det er ikke rart at byen er så tettbebygd som den er. Her ser du ett av Tokyos mange folksomme boligstrøk.

Verden rundt med Googles globusOslo, Norge
Ooops... Norges hovedstad er visst "sensurert" på Google Earth. Flere andre steder er også blitt ofre for dårlig vær.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verden rundt med Googles globusMaspalomas, Grand Canaria
Har du vært på Grand Canaria, så kjenner du deg sikker igjen. Dette er Maspalomas-ørkenen helt sør på øya.

Verden rundt med Googles globusThe Palm Jumeirah, Dubai
Bilde av én av de tre palmeøyene, som lages i Dubai. Denne menneskelagde øya har vært under utvikling i rundt fem år. Når prosjektet er ferdigstilt skal øyene huse både beboere og hotellgjester.

Verden rundt med Googles globusBagdad, Irak
Nå kan du besøke krigssonen på trygg avstand. Her er et bilde fra Iraks hovedstad.

Verden rundt med Googles globusMount Everest, Kina
Verdens høyeste punkt. Fjelltoppen befinner seg 8.850 m over havet og ligger på grensa mellom Nepal og Tibet. Hører til fjellkjeden Himalaya, som er delvis gjenskapt i 3D i Google Earth.

Verden rundt med Googles globusNew York, USA
Høyhusene på Manhatten er gjenskapt i gråfargede 3D-bygninger.

Verden rundt med Googles globusUluru, Australia
Den store røde steinen i midten av Australia. Uluru (tidligere Ayers Rock) er et hellig sted for landets innfødte (aboriginerne), som ser på den som landets "hjerte". I Google Earth kan du se hele den gigantiske steinen i tre dimensjoner.

Verden rundt med Googles globusPyramidene, Egypt
Pyramidene ser ut som små lekeklosser ovenfra. hele utgravingsområdet utenfor Egypts hovedstad ser utrolig fascinerende ut fra luften.

Verden rundt med Googles globusVatikanet
Den hellige plassen er merket godt av på Google Earth-kartet. Verdens minste selvstendige stat, er sentrum for den romersk-katolske kirke og hjemstedet til paven.

Verden rundt med Googles globus

Jorden rundt på noen få sekunder

  1. Verden rundt med Googles globusJordkloden
Sett fra verdensrommet. I Google Earth kan du dra og slite alt du orker i globusen, og ikke minst zoome deg inn hvor enn du vil.