Deltakerne i DinSides uhøytidlige test av utenlandske øltyper... Her er hele verden representert!
Deltakerne i DinSides uhøytidlige test av utenlandske øltyper... Her er hele verden representert!Vis mer

Verden rundt i et ølglass!

Vil du være med på en ølreise verden rundt? Vi har testet 17 forskjellige ølsorter fra hele verden. Hvor finner du det aller beste ølet? Er du uenig i listen, bli med i vår diskusjonsgruppe og si din mening om øl fra alle verdens hjørner!

Vi har testet 17 utenlandske ølsorter! Her finner du øl fra kjente og nære steder som England og Danmark, men også fjerntliggende og mindre kjente ølnasjoner som Japan og Island er representert.

Hvilke kriterier har vi sett på

I den uhøytidlige testen smakte og vurderte vi oss frem til karakterer vi på disse punktene: Image, fyllevennlighet og smak. Image er viktig! Vi vil påstå det er en stor forskjell på hvordan du blir oppfattet om du kommer til vorspielet med en pose gylden Corona, en grønn og velkjent Carlsberg eller store og dundrende Spitfire. Fyllevennlighet går rett og slett på om det er mulig å drikke store mengder av øltypen uten å bli dårlig. Kanskje et dårlig kriterium å score høyt på, om du er av typen som ikke greier å slutte… Til sist vurderte vi selvsagt smaken.

Kommentarer til merkene som ble testet

Spitfire, England
Klumpete klukkflaske. Her hagler det med negative bemerkninger. Det holder kanskje å nevne "donaldbrus" og "flybensin" for å karakterisere panelets syn på denne noe merkelige drikken.

Guinness, Irland
En mørkebrun og grumsete kjenning med mer status som fotballøl enn som festlig utedrikk om målet er å imponere vennekretsen. Her er det tradisjon så det holder, men kjedelig i følge panelet.

Masterbrew, England
En halvgrumsete øl som ligner på eventyrbrus! Kjip øl som lover mer enn den holder! Dette er verken godt eller spesielt fyllevennlig. Imagen er heller ikke noe å skryte av!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sapporo, Japan
Panelets forventninger var skyhøye men ble ytterst dårlig innfridd... Sotete i smaken, ufrisk og slapp. Mer brakkvann en øl var kommentaren. Her er det kun et positiv image som redder Japansk sprudlevann fra totalhavari.

Kilkenny, Irland
Ikke så mye å si egentlig. Rødgul og skummende ire - antakeligvis populær i jegerkretser med et klart blikk rettet mot fasanjakt og andre festlige friluftsaktiviteter.

Vinneren - fra Jamaica!
Vinneren - fra Jamaica! Vis mer

Newcastle Brown, England
En positiv overraskelse med image som trekker ned etter panelets syn. En skikkelig brun råneøl med skrukork som bringer tankene inn på diverse fotballtilhengere og deres klaner.

Carlsberg, Danmark
Dette blir ordinært og kjedelig, og vi har alle både sett og prøvd den før. Skal du først handle i importhylla er det mer spennende varer å finne.

Lapin Kuta, Finland
En skikkelig finsk badstuøl av det lyse og lette slaget. Hvor er alkoholen spør enkelte av panelmedlemmene?

San Miguel, Spania
Testflasken var enorm, og full av søt og glissen øl som er svak på smak. Denne må du ha venner for å greie å drikke opp, men det spørs om de er venner særlig lenge etterpå. Charterøl!

Budweiser-Budvar, Tsjekkia
Gylden klassiker med historie. Minner litt mer om juleøl enn vi ønsket oss på denne tiden av året, men en OK drikk likevel.

Viking, Island
En lys overraskelse fra våre frender i vest. God drikk i harry innpakning. Hjelm og horn blir litt for mye til å score særlig høyt på imagebarometeret, men drikk den gjerne likevel - for smakens skyld.

Miller Genuine Draft, USA
Osloborgerne mener dette hører hjemme på Horgans. Her ligger assosiasjoner som baseball langt fremme i pannebrasken. Litt slapp og treig, og midt på treet.

Grolsch, Holland
Stor flaske med original kork - denne flasken kan du bruke om igjen! Nostalgisk følelse som tiltrakk panelets kvinnelige deltakere, men som ikke korresponderte med gutta. En spesiell nederlender.

Heineken, Nederland
En klassiker som på tross av karakteristikker som "grei nok", "ukul" og "vanlig" kommer høyt opp på grunn av smaksegenskapene.

Foster’s, Australia
Her oser det av Formel 1 og australsk ørkensand. Fosters er en lys øl som scorer høyt på det meste. Denne kan du trygt ta med deg på sommerfesten.

Corona, Extra, Mexico
En lys og klar langøl som skapte noe debatt i panelet. Er denne Mexicanske kjenningen blitt for velkjent? Men flasken er stilig den, med trykket etikett. Fyllevennligheten overgår det meste. Dette er som å drikke saft. God saft!

Den klare vinner!

Red Stripe fra Jamaica ble den klare vinner i testpanelet. Ølet har soleklare imagefordeler. Spesiell flaske, fjernt og attraktivt reisemål og solid innhold. Den eneste klare sekseren for en øl som du sikkert vil vekke oppsikt med. En mektig smak som nok er glitrende til mat, derfor også den noe svake karakteren som massedrikk. Dette blir nok for solid for tomme mager og sultne ganer... Ta den med til sommerens grillfester, og vær sikker på at ingen ved feiltakelse forsyner seg av ditt lager i kjøleskapet!

Hvor i verden finner du det beste ølet?
MerkeProsentTypeImageFyllevennlighetSmakTotalsum
Red Stripe, Jamaica4,3Pils6 p3 p5 p14 p
Corona Extra, Mexico4,5Pils4 p5 p4 p13 p
Foster's, Australia4,5Lager5 p4 p4 p13 p
Heineken, Nederland4,3Lager3 p5 p4 p12 p
Grolsch, Holland4,5Lager4 p4 p4 p12 p
Miller Genuine Draft, USA4,7Draft2 p5 p4 p11 p
Viking, Island4,6Lager2 p4 p4 p10 p
Budweiser-Budvar, Tsjekkia4,5Lager4 p3 p3 p10 p
San Miguel, Spania4,5Lager3 p3 p3 p9 p
Lapin Kuta, Finland4,5Lager3 p3 p3 p9 p
Carlsberg, Danmark4,5Lager2 p4 p3 p9 p
Newcaste Brown, England4,5Ale2 p3 p4 p9 p
Kilkenny, Irland4,5Ale2 p2 p4 p8 p
Sapporo, japan4,5Pils4 p2 p2 p8 p
Masterbrew, England4,0Ale2 p2 p2 p6 p
Guiness, Irland4,2Drought3 p1 p2 p6 p
Spitfire, England4,5Ale1 p2 p2 p5 p
Best: 6 poeng! Dårligst: 1 poeng!