Verden inntar Oslo

Fra 26. oktober til 4. november inntar verden Norge. Internasjonale artister slår til alene og sammen med norske artister fra scener over hele Oslo.

ARGENTINA: Tangoens historie med dansegruppen Tango Seducción fra Argentina.
ARGENTINA: Tangoens historie med dansegruppen Tango Seducción fra Argentina. Vis mer
SVERIGE-CUBA: Calle Real smeller til med salsa.
SVERIGE-CUBA: Calle Real smeller til med salsa. Vis mer
VEST-AFRIKA: Djenjoba og Ali Farka Toures spiller blues.
VEST-AFRIKA: Djenjoba og Ali Farka Toures spiller blues. Vis mer

Første dag spiller oslogutten Tommy Tee og DJ Ready D sammen med de sørafrikanske rappere (Zulunavia) på Rockefeller. Andre festivaldag blir det folkefest med musikere fra Mali og Norge. Kontrastene er store:

- Ja, det er store kontraster. En del av konsertene er resultater av ulike samarbeidsprosjekter. Zulunavia er en del av et kulturutvekslingsprogram mellom Sør-Afrika og Norge med fokus på unge. Vi er også fryktelig stolte av vi har fått til en konsert med Ali Farke Toure som er stor stjerne i hjemlandet Mali og norske musikere, sier Elin Rekdal, Verden i Norden-festivalens pressetalskvinne,

Europapremierer og andre høydepunkter

Hva er Verden i Norden-festivalens egne konsertfavoritter?

- Det er kanskje Tango Seduccións forestilling som har Europa-premiere i Oslo. Det er første gang en så stor tangoforestilling er på turnè, opplyser Rekdal.

Andre godbiter blant flere titalls arrangementer under Verden i Norden-festivalen:

 • Natasha Atlas fra England blander arabiske rytmer med tekno på Cosmopolite

 • Calle Real med svensk-kubansk salsa på Smuget

 • Badmarsh & Shri blander drum`n bass med resten av verden på Soria Moria.

 • Dr. L. Subramaniam og Kavita Krishnamurti, henholdsvis fiolinvirtous og filmmusikkstjerne, spiller i Kulturkirken Jakob
 • Konsertene er satt opp på åtte forskjellige konsertsteder: Blå, Cosmopolite, Grønland Kulturstasjon, Kulturkirken Jakob, Kulturslottet Soria Moria, Oslo Konserthus, Rockefeller og Smuget.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Mer enn musikk

  Verden i Norden tilbyr ikke bare konsertopplevelser:

  - I år har vi satt opp en temaserie med fokus på sentralasiatisk litteratur. Assununu, som er en arabisk poesiforening, er samarbeidspartner, forteller Rekdal.

  Syriske, etiopiske og kurdiske forfattere leser egne verker i Jakobs brønn (Kulturkirken) i Oslo. 25. oktober kl 1800 leser den kappverdiske forfatteren Germano Almeido fra sin første roman Avdødes siste vilje i Spikersuppa.

 • Verden i Nordens nettsted
 • Ut i verden?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.