Venter over 3.000 flykanselleringer

Spansk generalstreik er i gang.

<b>VÆR FORBEREDT PÅ FORSINKELSER OG KANSELLERINGER:</b> I dag, 29. mars, er den store generalstreiken i Spania.  Foto: SILJE ULVESETH
VÆR FORBEREDT PÅ FORSINKELSER OG KANSELLERINGER: I dag, 29. mars, er den store generalstreiken i Spania. Foto: SILJE ULVESETH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trolig blir rundt 80 prosent av alle flyvninger mellom Spania og resten av Europa innstilt i løpet av dagen.

Årsaken til streiken er at fagforeningen protesterer mot landets nyinnførte arbeidsreform. Dette fører til at bare 20 prosent av avgangene mellom Spania og europeiske destinasjoner skal gjennomføres.

800 flyvninger innstilt

Tidligere denne uken skrev DinSide at flytrafikken mellom mellom Spania og Kanariøyene skal ned på halv kapasitet under streiken, noe som kan skape trøbbel for påsketuristene.

Det er ventet at over 3.000 flyvninger vil bli kansellert iløpet av dagen. Torsdag morgen er rundt 800 flyvninger bekreftet innstilt, ifølge spaniaavisen.no

Både Norwegian og SAS har flyvninger til og fra Spania i løpet av dagen.

– Foreløpig går trafikken til og fra Spania som normalt. Norwegian flyr fem ruter fra Norge til Spania i dag, opplyser Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, til DinSide.

Disse flyene blir kansellert

Iberia har kansellert mer enn 240 fly og easyJet har kansellert 28 flyvninger, ifølge telegraph.co.uk

Ryanair har kansellert 44 flyvinger, som blant annet inkluderer flyvninger fra Liverpool til Ibiza, Barcelona og Palma. British Airways forventer også betydelig avbrudd i løpet av dagen.

Ifølge spaniaavisen skal Air France ha kansellert 20 flyvninger, mens Air Berlin har kansellert seks.

Du må regne med kaos på flyplassene i landet i dag, siden minimumservicen på de største flyplassene er 25 prosent. På mindre flyplasser er det bare ti prosent bakkeansatte. Tog- og busstjenester ser også ut til å bli rammet.