Venezia vurderer forbud mot dagsturister

Masseturismen er blitt et stort problem for kanalbyen.

Foto: Margarit Ralev
Foto: Margarit Ralev Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det høres drastisk ut, men Venezias lokale myndigheter vurderer altså å forby dagsturister, for å minske antall turister i den hardt pressede kanalbyen. Det skriver Telegraph.co.uk.

Det vurderes å innføre et kriterie om at turister må ha minst én hotellovernatting i byen for å få lov å komme inn. Et annet forslag er at alle som vil se Venezia må gjøre en bestilling på dette først.

- Det er en fysisk grense vi ikke kan krysse. Venezianere kan ikke lenger tolerere ulempene masseturismen fører med seg, sa Enrico Mingardi, som er ansvarlig for kollektivtransporten i Venezia, til avisen La Nuova Venezia.

Det har ikke kommet noen flere detaljer om hvordan et restriksjonssystem skal fungere i praksis.

Dødt bysentrum

Venezia har diskutert ulempene med at byen er slik en massiv turistmagnet i titalls år. Problemet er at lokale innbyggere blir presset ut av sentrum på grunn av høye bolig- og leiepriser. Lokale butikker forsvinner, og igjen ligger et svært uautentiske sentrum der hoteller, suvenirbutikker og typiske turistrestauranter dominererer.

Det turistene aller helst vil se, er en levende by. Dermed er lokale myndigheter redde for at dersom utviklingen fortsetter, vil det historiske sentrum i fremtiden fremstå som et eneste stort utendørs museum, som er helt dødt når turistene forsvinner for dagen.

Det bor i dag bare rundt 60.000 innbyggere i Venezias historiske sentrum. Resten av byens 200.000 innbyggere bor utenfor. Hvert år kommer rundt 20 millioner turister til byen.

Flom er også en utfordring

Venezia sliter ikke bare med masseturisme. De årlige vinterflommene utgjør også et stort problem. Det bygges et flomvern, men da dette er en dyr affære, har venezianske myndigheter sett seg nødt til å heve turistskatten, og inngå en avtale med Coca-Cola der brusgiganten betaler store summer for å få sette opp brusautomater i turistområdene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer