<I>Illustrasjonsfoto: Roald Bergstrøm</I>
Illustrasjonsfoto: Roald Bergstrøm Vis mer

Velsigne bikkja

Har du en hund, gris, katt, rotte eller et annet kjæledyr du er spesielt glad i? Hvorfor ikke få den velsignet av en kirkens mann?

Publisert
Sist oppdatert

Første søndag hver oktober valfarter dyrevenner og deres kjære kjæledyr til Cathedral of St. John the Divine i New York, USA. Den høytidelige stunden inkluderer en spesiell messe, samt dyreprosesjon og altså en høytidelig velsignelse.

Finner du det underlig å skulle velsigne kjæledyret i kirken? I et land hvor du finner egne kattehoteller og hundehoteller, skjønnhetssalonger for bikkja og egne kirkegårder for kjæledyra, er det jo klart at dyra også må få en mulighet til å velsignes av en geistlig …

Velsinge tarantellen …

Velsignelsen av dyrene skjer i forbindelse med feiringen av St. Francis Day, som er en fest til minne om og inspirert av helgenen Frans av Assisi – hvis liv viste hvordan man kunne leve i harmoni med naturen.

Messen er typisk svært populær blant økologer, dyrevenner, dyreeiere og dyrevernforkjempere. Alle oppfordres til å ta med kjæledyrene sine, og med rundt 5.000 besøkende - pluss alle dyra – ligger det nok an til en bjeffende god markering. Merk at det ikke er hvem som helst som får lede dyreprosesjonen; til denne ansvarsfulle oppgaven må det til en ørn, en lama eller en elefant.

Etter endt messe inne i kirken er det klart for videre festivitas og lystig marked i hagen utenfor katedralen. For sultne sjeler serveres det korrekt nok vegetarmat. Dersom den generelle velsignelsen av dyrene inne i kirken ikke var helt nok for deg, er det muligheter for individuelle velsignelser under hagefesten. På kirkens nettside opplyses det om at geistlighetene ved katedralen har velsignet en myriade av skapninger, eksempelvis en kalkungribb, et stinkdyr, en tarantell, ormer, alger og en 3,5 milliard år gammel australsk fossil … Med andre ord: Du trenger ikke føle deg dum om du møter opp med undulaten for velsignelse …

Tid og sted

Messen går av stabelen søndag 6. oktober kl. 1100, i Cathedral of St. John the Divine, 1047, Amsterdam Ave, New York City, New York.

Ut på tur?

Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.

 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.

 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.

 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer