Velg riktig flyplass

Valg av flyplass kan være avgjørende.

Til tross for at tåke og is har laget mye trøbbel for såvel passasjerer som for flyselskaper, er Oslo Lufthavn Gardermoen blant de beste flyplasser i Europa hva punktlighet angår.
Til tross for at tåke og is har laget mye trøbbel for såvel passasjerer som for flyselskaper, er Oslo Lufthavn Gardermoen blant de beste flyplasser i Europa hva punktlighet angår. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

  • Velg flyplass med lite forsinkelse:Noen flyplasser har flere forsinkelser enn andre. Statistisk ligger flyplassen i Madrid på forsinkelesestoppen i Europa, mens Gardermoen kun blir forbigått av Düsseldorf når det gjelder punktlighet. Se de europeiske flyplassenes forsinkelsesrate her. Det finnes foreløpig ingen oversikt over forsinkelser ved norske flyplasser. Se hvilke flyplasser som er best i verden sett fra passasjerenes synsvinkel.
  • Velg mindre flyplasser. De tettest trafikkerte flyplassene rammes naturlig nok oftere av forstemmende forsinkelser. Store flyplasser som Heathrow ved London, Frankfurt i Tyskland og Newark utenfor New York er eksempler på flyplasser hvor flytettheten ofte blir for stor i forhold til kapasiteten. Forsøk derfor å velge en mindre flyplass når du bestiller billetten.
  • Hva har du krav på når flyet ditt er forsinket? Les mer om dette i denne artikkelen.