Velg riktig ferieuke - spar tusenlapper

Du sparer tusenlapper på å velge riktig ferieuke. Se eksemplene på sommerreiser til Mallorca, Kreta eller Alanya, og helårsturisme til Kanariøyene.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Prisene på charterferien er nøye tilpasset de tidspunktene da de fleste av oss tar ferie. Det betyr at jul, nyttår, påske og skoleferiene, er dyrere enn andre tider på året. Og visse perioder er gjengangere for den som vil reise billig: midten av mai, andre halvdel av august, tidlig desember og tidlig januar.

Kalenderen

Spar penger ved å reise til playaen i rett tid. <I>Foto: Star Tour</I> Foto: Star Tour
Spar penger ved å reise til playaen i rett tid. Foto: Star Tour Foto: Star Tour Vis mer


Vi har sett på prisene hos Saga Solreiser og Star Tour, for en ukes reise og opphold til fire tilfeldig valgte bosteder på fire ulike reisemål.

 • Se hvilke hoteller som er med i testen, når de er dyrest og billigst, og hva du sparer på å reise i den billigste perioden.
 • Du kan nesten bruke charterkatalogenes prislister som kalender. Lurer du på når ferien er, kan du bare se etter de høyeste prisene. (Eller for å være mer nøyaktig, så kan du bruke DinSides skoleferieoversikt.)

  Tre av reisemålene gjelder sommersesongen 2003; det er Mallorca i Spania, Kreta i Hellas og Alanya i Tyrkia. Vi har også sett på prisene over et helt år for reiser til Gran Canaria på Kanariøyene. Disse prisene gjelder vintersesongen som er i gang, og kommende sommersesong. Vi har ikke tatt med eventuelle rabatter og tillegg i disse prisene.

 • Spar 4.000 på reisen til Gran Canaria

 • Spar 2.300 på reisen til Mallorca

 • Spar 2.000 på reisen til Kreta

 • Spar 1.700 på reisen til Tyrkia
 • Enda billigere - i siste liten


  Mer om hvordan du planlegger den billigste ferien finner du med våre fem veier til billigere ferie. Merk spesielt oversikten over når du finner de billigste restplassene. Lommeboka slipper lettest unna om du pakker kofferten i siste liten i april/mai, august og november/desember. Det var i alle fall tilfellet i 2002.

  Værforholdene har mye å si for restplassprisen - godt vær betyr flere hjemmesittere, og det betyr lavere priser. Det har de siste årene også vist seg at flere enn før velger å vente til rett før ferien med bestilling. Derfor er sjansene større enn tidligere for den som kan snu seg rundt, men rushet blir desto større om været er labert.

 • Finn de billigste restplassene her.
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer