Velg eller vrak i greske øyer

Det greske øyriket er kanskje det mest fristende reisemålet for norske sommerturister, og mange reiser igjen år etter år.

Publisert
Sist oppdatert
Sommerstemning i Santorini. <I>Foto: Roald Bergstrøm</I>
Sommerstemning i Santorini. Foto: Roald Bergstrøm Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Med de varme sommervindene kommer millioner av turister ut til de greske øyene. Selv om øyriket består av tusenvis av små og store stykker land, er det kun et fåtall som besøkes av turister, spesielt de som reiser med assistanse av charterselskapene. Likvevel er det litt å velge blant. 29 greske øyer finner vi i seks charterselskapers kataloger for sommeren.

 • Hvem sender deg hvor? Her finner du oversikten over charterselskapenes greske reisemål i sommer. 29 øyer fra selskapenes kataloger.
 • Øygruppene

  Kreta:
  Kreta regnes for seg selv, og er den av de greske øyene som ligger lengst mot sør. Øya er hele 250 kilometer lang, og den største i den greske øyverdenen.

  Kykladene:
  Sør-øst for Aten ligger Kykladene med Santorini og Naxos som de viktigste turistsentraene. Andre chartermål her er Ios, Syros, Paros, Antiparos og Mykonos.

  De joniske øyene:
  I vest ligger de grønne joniske øyene som er de grønneste og mest fruktbare av de greske øyene. Korfu er den ukronede dronningen av øyene her, andre charterøyer her er Lefkas og Zakynthos.

  De saroniske øyene:
  Rett sør for Aten og langs kysten av Peloponnes-halvøya ligger de saroniske øyene som gjerne besøkes av frisklufthungrige hovedstadsbeboere, men som ut over dette ikke bærer sterke preg av masseturisme. I år er Egina, Agistri og Poros med blant charterreisemålene.

  Et av de mest kjente motivene på Naxos er Portára-porten fra det uferdige Apollon-tempelet. <I>Martin Vestre</I>
  Et av de mest kjente motivene på Naxos er Portára-porten fra det uferdige Apollon-tempelet. Martin Vestre Vis mer

  Sporadene:
  Nord for hovedstaden ligger den lille øygruppen Sporadene, der Skiathos er mest benyttet av flyavhengige charterturister. Dessuten kan du reise charter til naboøyene Skopelos og Alonissos.

  Nordøstre egeeiske øyer:
  I nord-øst mot Tyrkia ligger de nordøstre egeeiske øyer, den øygruppen som er minst utviklet med hensyn til turisme. Her er nok Samos den mest kjente. Det går også turer til Chios, Thassos og Lesvos.

  Dodekanesene:
  Lenger sørover langs den tyrkiske kysten ligger Dodekanesene eller tolvøyene. Rhodos og Kos er av de viktigste turistøyene her. Dessuten kan du også besøke Symi, Karpathos, Tilos, Leros, Kalymnos og Patmos.

  I tillegg har de fleste selskapene reisemål også på det greske fastlandet, som for eksempel Parga, Halkidiki, Peloponnes og selvsagt Aten.

  Se også våre tidligere guider til greske øyer:
  De beste lofferutene i Hellas
  Finn din greske øy

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv og skrive reisebrev. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer