Vektløshet byr på morsomme utfordringer. Foto: Toby/youtube
Vektløshet byr på morsomme utfordringer. Foto: Toby/youtubeVis mer

Vektløs i spesialbygd fly

Men det koster en del...

Har du hatt et ønske om å kjenne hvordan det føles for astronautene og være vektløs? Nå har du mulighet til å oppleve dette i USA.

I februar starter Zero G Corporation å tilby flyvninger fra Los Angeles hvor du kan oppleve å være vektløs uten å reise ut i rommet. Den første flyvningen vil finne sted 14. februar i et fly som er spesialbygget for dette. Flyet er en Boeing 727 som er rensket for det meste av interiøret.

Turene vil gå fra flere steder i USA i perioden februar til juli i år, blant annet Los Angeles, Las Vegas, Washington, Chicago og Miami.

Se video under:


Hva du skal forvente

Før du går om bord i flyet må du gjennom en innsjekking. Deretter følger en orientering hvor du blir tildelt en gruppe du skal følge, og en trener. Etter dette blir passasjerene fraktet til flyet hvor en flyvertinne vil gå raskt igjennom sikkerheten om bord. Så er det omkring 30 minutter til flyet vil nå riktig høyde for å oppnå vektløshet.

Flyet stiger først til omkring 24 000 fot, før det setter nesen i været og stiger 45 grader. Når flyet oppnår en høyde på 34 000 fot senkes nesen i samme vinkel i en parabel ned igjen. Dette er det som gjør at passasjerene vil oppleve flere tidspunkt med vektløshet. Manøveren gjentas 12-15 ganger, hvor hver runde bruker omkring 16 kilometer med luftrom.

Les også: Hotell i rommet åpner i 2012

Turen vil vare i omkring to timer, og i denne perioden vil passasjerene oppleve 15 forskjellige eksempler på vektløshet og tyngdekraft i rundt 30 sekunder hver gang. Da vil en oppleve en tredjedel av jordens tyngdekraft, tilsvarende den som er på Mars, og en sjettedel tyngdekraft av det som er på månen. I tillegg til dette vil passasjerene oppleve fullstendig vektløshet. Astronauter bruker blant annet dette som en øvelse før de skal ut i rommet.

Les også: Romflyet som gjør London-New York på 45 min

Priser

Prisene på turen er 29 000 kroner, men du kan også bestille en av de mer eksklusive turene til 39 000 kroner. Dette inkluderer blant annet opphold på hotell og et ekstra minutt med vektløshet. Venner og familie kan også få en mulighet til å være med før og etter selve flyturen til en pris av 1200 kroner.

Gå inn på nettsidene til Zero G Corporation.