Veien til billig ferie

Slik skaffer du deg de billigste feriereisene.

Et nytt ferieår venter ... Vis mer


Et nytt ferieår er i gang, og det er snart tid for å planlegge når og hvor årets ferieuker skal brukes. Med våre tips kan du sikre deg mest mulig ferie til lavest mulig pris. Det betyr penger igjen på budsjettet når desember og julehandelen igjen venter.

Tips

 1. Når er reisene billigst?
 2. Når får du spesialtilbud?
 3. Unngå skoleferien!
 4. Mest valuta for pengene
 5. Bo bilig

Når reiser du billigst

Charterprisene er på sitt laveste i mai, august og desember. Vil du hoppe på restplasstilbud i siste liten, er det også da du finner de laveste prisene i restplassoversikten.

 • Her ser du oversikten over ferieåret 2004 - når var charterprisene lavest og høyest.

 • Når får du spesialtilbud?

  Når flyselskapene lanserer nye ruter, er det gjerne med gode introduksjonstilbud. Og med aktive lavprisselskaper i markedet, blir det også mange nye ruter hvert år. Det kan vi regne med også i år. Følg med på lanseringene, og du kan også snappe tilbudene. I lavsesong er det også vanlig at selskapene dytter ut spesialtilbud.

 • Her er tilbudsjegerens beste triks.

 • Din mening:

  Er pris eller tidspunkt viktigst når du velger ferie? (Avsluttet)
  Pris er viktigst(47%) 228
  Begge deler er like viktig(45%) 219
  Tidspunkt er viktigst(9%) 43
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Unngå skoleferien

  Skoleferien er høysesong for dyre billetter. Har du muligheter til å reise på andre tidspunkt, kan du spare store beløp. Det er for eksempel illustrert i vår oversikt over restplassprisene for 2004.

 • Kikk i oversikten over skoleferiene i hele landet for skoleåret 2004/2005 før du planlegger ferien.

 • Mest valuta for pengene

  I 2004 har mange nytt godt av gunstig dollarkurs. Det er mye å hente på å velge reisemål etter valutasvingninger, men det innebærer også en viss risiko, siden det kan svinge mye mellom bestillingstid og avreise.

  Kostbare hotellrom selges for under halv pris i lavsesong. For eksempel på Sandy Lane, Barbados. Foto: Sandy Lane Foto: Sandy Lane, St. James, Barbados Vis mer


  Bo billig

  Ikke vurder bare reisekostnaden når du velger feriemål, om pris er viktig. Selv om det kanskje koster noen kroner mer å fly til langt, så kan du ta det igjen på besparelser i boutgifter. Tenk også smart i forhold til sesong; lavsesongpriser kan være betydelig lavere enn høysesongpriser på populære reisemål.

 • Billigere å reise enn å bli hjemme?
 • Billig overnatting i Norge

 • Spar på luksushotell i lavsesong - NB: Pristesten ble utført før bølgekatstrofen rammet Thailand - prisene for en del av hotellene her må leseren se bort fra.