Våt shopping

PLASK: Juleshopping i Venezia? Husk vadere!>> BILDESERIE: Våt shopping i Venezia


Den som bare var en vindusdukke som kunne stå tørt og trygt på en pidestall, med lekre sko og jålete klær ... Men som du kan se av bildene i bildeserien, er det bare pakke ned de italienske designerskoene først som sist. Den beste løsningen er nok fars vadere, eller tipset til mange av turistene på bildene: søppelsekker og pakketeip.

Den som bare var en utstillingsdukke ... Foto: Spencer Platt/Getty Images og All Over Press Foto: Spencer Platt/Getty Images og All Over Press
Den som bare var en utstillingsdukke ...
Foto: Spencer Platt/Getty Images og All Over Press Foto: Spencer Platt/Getty Images og All Over Press Vis mer


Våt på beina

Bildene i denne bildeserien er fra 3. desember. Hver høst og tidlig om våren, trues Venezias gater av springflom som kommer inn fra Adriaterhavet. Selv om man har vann i kanalene i Venezia, betyr det ikke at man ønsker vann i gatene ... Byen synker, men etter diverse tiltak, sies det at synkingen har stagnert. Selv om mange venetianere har fått nederste etasje oversvømmet, har de bare flyttet videre opp i etasjene og fortsetter livet der.

Vannblokkering

I 2003 iverksatte Silvio Berlusconi et prosjekt for å skjerme byen mot springflom og stigende vannstand, MOSE (Modulo Sperimentale Elettromeccanico, eller eksperimentell elektomekanosk modul). Dette består av 79 oppblåsbare pongtonger som er spredt på sentrale steder i lagunen, og når vannstanden antas å stige mer enn 110 centimeter, fylles pongtongene med luft og blokerer dermed for vannet som kommer inn fra Adriaterhavet. Prosjektet er ventet å skulle stå ferdig i 2011.

>> BILDESERIE: Våt shopping i Venezia

Ekstern lenke: Venezias offisielle nettside

Mer fra Venezia:

>> PRISTEST: Aten er billigst, København er dyrest. Vi har sjekket prisene på mat, drikke og overnatting i 28 europeiske byer. Se hvor du får mest for pengene.
>> Gondoler, pasta og opera. Her bor du med best utsikt over Italia.
>> Europas mest sexy karneval