Dra visakortet og fly - det er vår!  Foto: Colourbox/SAS/Norwegian
Dra visakortet og fly - det er vår! Foto: Colourbox/SAS/NorwegianVis mer

Vårtilbud på flybiletter

Endelig har flyselskapene justert ned prisen litt.

Heldigvis er det ikke bare rundt jul, nyttår og sommerferien at det dukker opp gode tilbud. Nå reklamerer både SAS og Norwegian med billige flyreiser.

SAS har en kampanje på «1 million billige reiser», hvor de billigste flyreisene ligger på kroner 358, 413 og 513. Her kan du planlegge turer langt frem i tid, så du trenger ikke å reise med en gang.

>>> Norwegian lover halv pris til New York

Billig storbyferie

Reiser du til Stockholm eller København fra Oslo Gardermoen, koster det 358 kroner for en vei. Til Paris koster reisen 414 kroner, mens det koster 563 kroner å fly til London med SAS.

Kenneth W. Vikse, kommunikasjons-direktør i SAS Foto: SAS
Kenneth W. Vikse, kommunikasjons-direktør i SAS Foto: SAS Vis mer


De billigste billettene til New York ligger på mellom 4.234 og 4.785 kroner. Det er dyrest å reise i juli, da de rimeligste billettene ligger på 7.572 kroner.

Hele salgskampanjen varer til og med 21. mars. Selv om kampanjen så langt bare har eksistert i en dag, merker SAS allerede hva som er mest populært.

– Dette er tiden for vårturer. Dublin er veldig populær. Roma, og klassikeren London selger også bra. I tillegg er det mange som har oppdaget Moskva-ruten som starter opp i slutten av mars, skriver Kenneth W. Vikse, kommunikasjonsdirektør i SAS, i en epost til DinSide.

SAS lanserer Smart Pass for VIP-kunder - Slik fungerer det

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tenk alternativt

Norwegian lokker med «Stort vårsalg fra 249,- én vei!», og i likhet med SAS varer også salgsperioden fra 9. mars til 21. mars. Reiseperioden er fra 1. april til 16. juni.

Her må du ut med 299 kroner for de billigste flybillettene. For denne summen kan du fly fra Oslo til for eksempel London, København, Stockholm, Helsinki og Paris. Dersom du reiser fra Bergen, kan du få billetter for 249 kroner til Stockholm, København og Oslo.

Til tross for at Norwegians kampanje nylig startet, er noen av flyvninger er allerede fulle. Likevel er det er fremdeles mange ledige seter igjen.

Lasse Sandaker-Nielsen er kommunikasjonsrådgiver i Norwegian.
Lasse Sandaker-Nielsen er kommunikasjonsrådgiver i Norwegian. Vis mer


– Vi oppfordrer våre kunder til å være raskt ute og kanskje også tenke alternativt med tanke på avreisetidspunkt. Du kan gjøre et knallkjøp på en midtukeferie til eksempelvis Berlin, sier kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til DinSide.

Ny regel 15. mars: Flypassasjerer må bevise at de skal reise

Stor pågang til Berlin og København

Norwegian merker også stor etterspørsel etter reiser til den danske hovedstaden.

– Ellers ser vi at flere og flere nordmenn, både fra Oslo, Bergen og Stavanger, ønsker å dra til Berlin. Dit er det kort å reise, du finner gode tilbud på overnatting og i tillegg er restaurantprisene veldig lave sammenlignet med her hjemme. Ellers er det også økt interesse for Dublin, Edinburgh og London, forteller Sandaker-Nielsen.

Returbillettene er, i likhet med hos SAS, litt dyrere. Men dersom du er fleksibel og kan returnere på for eksempel en torsdag, kan du finne returbilletter som ligger på cirka 400 kroner hos Norwegian.

Lurt å tenke på før du flyr: Pass opp for disse "flybakteriene"

Rimelige innlandsreiser

Du trenger ikke å reise til utlandet for å gjøre et flybillett-kupp. Norwegian har nemlig også tilbud på innenlandsreiser. De billigste reisene innen Sør-Norge fra Gardermoen ligger på 249 kroner, mens billetter til Nord-Norge ligger fra 349 for en vei.

Innlandsreisene til SAS ligger fra 308 kroner og oppover. Alt avhenger av hvor i landet du reiser fra og hvor du skal til.

Reiser du med Widerøe, koster det 395 kroner for å fly en vei i Norge.