Varsler flykaos i Spania

Generalstreik kan medføre trøbbel for tidlige påsketurister.

<b>29. MARS:</b> Generalstreik kan ramme reisende til Kanariøyene blant annet. Foto: colourbox.com
29. MARS: Generalstreik kan ramme reisende til Kanariøyene blant annet. Foto: colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag blir det generalstreik i Spania. De streikende protesterer mot landets nyinnførte arbeidsreform, ifølge canariajournalen.no

Dette fører til at bare 20 prosent av avgangene mellom Spania og europeiske destinasjoner skal fly, og flytrafikken mellom mellom Spania og Kanariøyene skal ned på halv kapasitet under streiken.

Mange kansellerte ruter

Det spanske flyselskapet Iberia og Air Nostrum varsler allerede nå mange kanselleringer, du kan følge med og få mer informasjon på disse nettsidene.

I tillegg har fagforeningen CCOO på Kanariøyene varslet at de skal ta ut svært mange ansatte fra hotell- og restaurantbransjen i streik.

Les også: Trekker røykeforbud på Gran Canaria

Vil holde kundene oppdatert

Til tross for at streiken kan skape problemer for turistene, ser det foreløpig ikke ut til å berøre Apollos rute til og fra Tenerife, eller Star Tours ruter fra Evenes og Trondheim til Gran Canaria på torsdag.


– Våre kunder møter som normalt denne dagen. Vi vurderer fortløpende om vi skal ta kontakt med kunder som kan berøres av forsinkelser, sier Kirsti Irgens Ertsås, informasjonsrådgiver i Star Tour, til Canariajournalen.

Reiseselskapet Ving er heller ikke bekymret for streiken og sier de er godt forberedt. På torsdag har selskapet syv flyavganger fra hele Norden, med cirka 1.038 reisende. 670 av disse reiser ut fra Norge.

– Hvis streiken kommer til å påvirke våre gjester, skal de selvfølgelig få informasjon, forteller Magdalena Öhrn, pressekontakt i Ving, til nettsiden.

Hos Norwegian går det kun et rutefly fra Skandinavia til Kanariøyene på streikedagen, og også de sier foreløpig bare at de lover å holde kundene sine oppdatert.

Streik i Tyskland

Det er ikke bare i Spania og Kanariøyene det er varslet streik. I dag, tirsdag 27. mars 2012 mellom klokken 05:00 og 14:30 gjennomføres streik på flyplasser i Tyskland, i regi av fagforeningen Ver.di.

«Dette kan føre til forsinkelser og kanselleringer til/fra Skandinavia og Tyskland. Vi vil gjøre vårt beste for at våre kunder skal påvirkes minst mulig», skriver SAS på sin nettside.