Varierte attraksjoner i Melaka


Slapt lyd- og lysshow

Ved Padang Pahlwan, Bandar Hilir, prosjekteres 600 år med Malaccas historie i en daff multimediafremvisning. I praksis betyr dette en høyttaler med dårlig hørespill og en rekke bygninger som veksles på å bli lyst opp. Gå 20:30 om du forstår Bahasa Melayu og 22:30 for engelsk. Har du bedre ting å gjøre, behøver du ikke gå i det hele tatt. Prisen er 10 RM for voksne.

Slapt multimedieshow - kan gjerne droppes. Foto: Sindre Storvoll
Slapt multimedieshow - kan gjerne droppes. Foto: Sindre Storvoll Vis mer


BN Heritage museum

Malaykulturen har eksistert hele tiden, og århundrene med den kinesiske kulturen har dannet et helt unikt samfunn, ”the Baba-Nyona”. Museet med samme navn har ivaretatt mange aspekter av kulturen, for eksempel en gjengivelse av et typisk ”baba-hushold”. Museet har guidede turer 10-12:30 og 14-16 hver dag.

Air Keroh rekreasjonsskog

15 km øst for byen ligger Air Keroh, som har tropiske skoger med høy siesta-faktor. Piknikk, naturstier i betaltv-standard og campingmuligheter både i hytter eller telt.

Melaka Zoo

22 mål dyrehage har blant annet den truede Sumatran Rhinoceros (neshorn) i tillegg til en rekke indigenous (opprinnelige) sør-asiatiske dyr.

Reptilpark


Gjerde i gjerde til dyrehagen ligger stedet som har de fleste av Malaysias slanger og andre krypdyr.

Mini-Malaysia

Malaysia på et sted. Hver av de tretten ulike statene i Malaysia, har sitt eget hus med særegent innbo. I tillegg avholdes ukentlig ulike kulturelle show og tradisjonelle leker.

Mini Asean

Konseptet er likt Mini-Malaysia (se over), men her er formen park og geografien ASEAN-landene (Malaysia. Singapore, Thailand, Indonesia, Filippinene og Brunei).

Krokodiller og sommerfugler

I landets største krokodillefarm kan man beskue over hundre eksemplarer av denne kortbente skumlingen. Hver lørdag er det oppvisning. For den mer skvetne, finnes en av verdens største sommerfuglfarmer i nærheten, med over to hundre lokale arter. I tillegg til ekslarvene har farmen et bredt utvalg spennende insekter.

Flere vakre (krokodillefrie) strender og øyer finnes mindre enn en halv time unna.