Våre egne favoritter

Her er reiseredaksjonens anbefalinger:

[Ugjyldig objekt (NAV)]

 • 1. Midnattsola og Lofoten:
  Reiser du til Lofoten på sommeren, slår du to fluer i en smekk. Du får se midnattsola (om værgudene viser godvilje), og du får se den helt spesielle naturen der. Lofoten har også mange aktiviteter å by på. Du kan blant annet dra på hvalsafari, fjellklatring og rafting.
 • Alhambra i Granada. FOTO: Jorge Totur
  Alhambra i Granada. FOTO: Jorge Totur Vis mer

 • 2. Island:
  Trendy, værhardt og noe helt for seg selv. På Island kan du feste og shoppe i trendy Reykjavik, bade i varme gryter og ikke minst besøke vulkanen Geysir. Island byr på naturopplevelse av det unike slaget. Les for øvrig DinSides weekendguide til Reykjavik.
 • 3. Alhambra i Spania:
  Dette er severdigheten for deg som vil se arabisk kunst i Europa. Alhambra i Granada i Sør-Spania er det eneste sultanpalasset i Europa. Byggingen av palasset startet 1232, og formålet var å lage en versjon av paradis på jord.

  Her kan du vandre rundt en dag, og balsamere sjela med variert kunst. Du finner små hager, fontener, dekorasjoner og utskjæringer. Ikke glem å se opp for å få med deg taket.

 • Vatikanstaten i Roma. FOTO: JORGE TOTUR
  Vatikanstaten i Roma. FOTO: JORGE TOTUR Vis mer

 • 4. Vatikanstaten:
  Siden 1929 har Vatikanet i Roma vært en selvstendig stat, styrt av paven. Det bor rundt 1.000 mennesker som skal fylle Vatikanets funksjoner. Dette er maktsenteret for alle katolikker.

  Vatikanet har mange vakre severdigheter og museer. Mest kjent er kanskje Petersplassen og Peterskirken. Er du heldig, kan du se paven tale her.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Les DinSides store Roma-guide.

 • 5. Mont St. Michele, Frankrike:
  Le Mont-Saint-Michel ligger i Vest-Frankrike ved Saint-Malo. Kirken og byen er stammer fra middelalderen, og det er et utrolig vakkert sted. Meget spesielle omgivelser med stor forskjell på flo og fjære, gjør at stedet veksler mellom å være fastland og øy.
 • 6. Firenze:
  Renessansenbyen over alle ligger i Toscana i Italia. Her finner du både Michelangelos David, Botticellos ”Venus fødsel”, kunstverk av Leonardo da Vinci og mange, mange andre gallerier, kirker og museer. Il Duomo (kirka) midt i sentrum er en svært populær turistattraksjon, og like ved siden av ligger Dantes hus.

  Ponte Vecchio (den gamle broen) er også et trekkplaster. Å vandre rundt i Firenze er som å være en del av et postkort. Og for noen blir det rett og slett for mye. Det er blitt opprettet egne hjelpestyrker for å ta seg av turister som kollapser fordi de prøver å rekke over alt.

 • Meteoradalen i Hellas
  Meteoradalen i Hellas Vis mer

 • 7. Meteora-dalen, Hellas:
  Landskapet i Meteora-dalen nord for Athen skiller seg ut fra det meste annet i Europa. Dalen ved byen Kalambáka preges av sylinderformede fjell som ligner monolitter. Her er det klipper, fjellsider og steinformasjoner så langt øyet kan se - formet av havet som dekket stedet for 50 millioner år siden.

  På toppen av flere av monolittene ligger det klostre, resten er tilrettelagt som museum.

  Les mer om reiser i Hellas i DinSides guider til den greske øyverdenen

 • 8. Kappadokia, Tyrkia:
  Området ligger langt øst i sentrale Tyrkia. Du kan ta buss hit fra Istanbul. Landskapet er månelignende, med de utroligste formasjoner av erodert sandstein. Inne i berget finnes både naturlige og menneskeskapte grotter hvor mennesker har holdt hus i mange hundre år. Noen gjør det fremdeles. I mange av hulene er nå innbyggerne flyttet ut, og disse er tilrettelagt for turister.
 • 9. Sicilia, Italia:
  Mafiaens vugge er råere og mer eksotisk enn resten av Italia. En blanding av Italia, Nord-Afrika og Hellas. Sicilianerne er regnet for å være usedvanlig gjestfrie.

  Her kan du oppsøke den lille fjellbyen Corleone, der mange av scenene i ”Gudfaren” er filmet. Husk bare at på Sicilia snakker man ikke om mafiaen. Du kan nyte solen i rolige badebyer, eller leve storbylivet i Palermo.

  Mange som kommer til Sicilia, er mest opptatt av vulkanen Etna, som fortsatt er aktiv. Vintertid kan du stå på ski her, og om sommeren kan du overnatte på kanten av vulkanen.

 • Helt vest i Portugal.
  Helt vest i Portugal. Vis mer

 • 10. Europas ytterkanter:
  Å oppsøke stedene der Europa slutter, kan gi nye perspektiver. Helt i øst kan du stå ved Bosporusstredets vestre bredd og se over på Asia. Bosporusstredet er 3,7 kilometer på sitt bredeste, og på begge sider ligger storbyen Istanbul i Tyrkia.

  Deretter kan du legge turen vestover og sørover til Gibraltar. Lenger syd kan du ikke reise om du holder deg på det europeiske fastlandet. Fra den Iberiske halvøys sydligste punkt, kan du se helt over til Nord-Afrika. Du må reise via Spania for å komme til hit, men Gibraltar er en britisk koloni.

  Fra Gibraltar kan du ta turen til det vestligste punktet på kontinentet, nemlig Cabo sao Vicente i Portugal, ikke langt fra hovedstaden Lisboa. Her faller klippene bratt ned i Atlanterhavet, og ser du mot vest, er neste stopp Amerika (etter øygruppen Azorene). Området er værhardt, men kan også by på noen helt nydelige strender. Blant annet surfestranden Guincho, som ligger syd for klippeområdet.

  Lenger er veien fra Gibraltar til Nordkapp, som regnes som det nordligste punktet i Europa. Også hit kommer det, som vi vet, mange turister. Det koster 175 kroner for en voksen å entre det berømte Nordkapp-platået.