Vår i Buenos Aires

For de som har anledning til det, kan det jo være attraktivt å bytte ut den norske høsten med en storbyferie i vårsol. Av: Fredrik Giertsen

Gateteater i Buenos Aires.
Foto: Fredrik Giertsen Foto: Fredrik Giertsen
Gateteater i Buenos Aires.
Foto: Fredrik Giertsen Foto: Fredrik Giertsen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fra november av setter varmen inn i Buenos Aires, men været kan også være litt ustabilt, siden byen ligger ved havet. I de tre følgende månedene setter sommeren inn, og det kan være svært varmt.

Når det gjelder overnatting er det mest varierte tilbudet å finne rundt Buenos Aires’ hovedgate Avenida de Mayo. Den går fra Casa Rosada, presidentpalasset i sentrum, til kongress-bygningen lengre opp i byen. Området her kalles bare for Congreso, og selv om det ikke er det fineste strøket i byen, så er det her det mest varierte tilbudet finnes. Det er også praktisk i den forstand at det er sentrumsnært, med et godt tilbud av offentlig kommunikasjon, inkludert undergrunn. Det er også masser av restauranter. For å ta utgangspunkt i de billigste stedene så koster et enkeltrom fra ti dollar og oppover, og et dobbeltrom nærmere tyve. Disse hotellene befinner seg imidlertid ofte i litt nedkjørte bygninger, og selv om de kan være sjarmerende og hyggelige, så vil du komme bedre ut av det om du betaler det dobbelte. Legg merke til at disse pensjonat-lignende hotellene vanligvis ikke har frokost inkludert i prisen.

Buenos Aires kan tilby hva det skal være for den som ønsker å betale mer for komfort, eller om du vil investere litt ekstra for å bo midt i sentrum. Et godt tips for deg som er ute etter noe spesielt, kan være å i stedet tilbringe nettene i San Telmo, byens tiltalende tangostrøk. Og da mener jeg ikke bare på bydelens barer og nattklubber, men det finnes også stadig flere overnattingstilbud her. Uansett er det best å bestille rom på forhånd, ihvertfall for de første par nettene, og dette kan gjøres over telefon, fax eller e-post. Blant annet har Lonely Planet en meget detaljert guide som bare dreier seg om Buenos Aires. Her er så godt som alle pensjonater og hoteller ramset opp, fra de billigste til de dyreste. Boken koster bare halvannet hundre kroner.

  • Tilbake til hovedartikkelen.